Olen lähdössä Kreikkaan. Minut tunteville se ei ole mikään yllätys - pikemminkin olisi, jos en lähtisi. Niin kauan kuin kykenen, yritän siellä käydä. Esteeksi voivat tulla monenlaiset kuviot, mutta en niistä sen enempää.

Aloitin Kreikka-reissut kolmekymmentä vuotta sitten eli tässä tulee nyt oikein juhlavuosi. Olimme silloin Kreetalla, Agios Nikolaoksessa. Matkaseurueeseen kuuluivat äitini ja Essi. Olimme siellä kutakuinkin kesäkuun puolivälistä alkaen viikon verran ja sattuipa siinä juhannuskin menemään. Tutustuimme mukavaan perheeseen, kaksi lasta ja opettajavanhemmat ja kävipä niin, että tapasimme sitten vuosien varrella muutaman kerran. Perheen isä, hieman minua vanhempi, sai joskus parikymmentä vuotta sitten aivo- ja sydäninfarktin ihan pienen ajan sisällä ja siitä alkoi sitten alamäki, jonka päätteeksi hän menehtyi. Sillä reissulla tapasin myös OKL-aikaisen ystäväni, joka oli häämatkalla, mutta jonka kohtaloksi tuli sitten vakava sairaus ja näistä maallisista karkeloista poistuminen jokunen vuosi sitten. Eikä kahta ilman kolmatta. Kivijärveläinen lapsuuskaverini sattui olemaan matkailufirman kohdepäällikkönä siellä ja hänetkin sitten tapasin eli nähtävyyksien lisäksi kaikenmoista. Hänestä täytyy sanoa, että hän elää ja voi hyvin.

Lopputuloksena oli sitten ihmeellinen ihastuminen Kreikkaan, jonka tuloksena puhun tällä hetkellä kohtuudella kreikkaa ja olen ehtinyt käydä siellä yli neljäkymmentä kertaa.

Minun kohteeni on vaihteen vuoksi jälleen kerran Santorini. Olen käynyt siellä yli kaksikymmentä kertaa eikä se ole yhtään sen omituisempaa, kuin se, että ihmiset vuosi toisensa jälkeen menevät mökille tai tangomarkkinoille tai suviseuroihin. Kyse on siitä, että siellä jostain syystä viihtyy ja lomaahan kaikki kaipaavat. Koska minulla ei ole mökkiä, pidän Santorinia mökkinäni. Olen tehnyt erittäin opettajamaisen (höh, mites se nyt on mahdollista) faktoja pursuavan suoranaisen dokumenttifilmin tuosta lomasaaresta YouTubeen. Se kestää noin varttitunnin ja löytyy tästä, mutta varoitan, että se ei ole mitenkään hauska, vaan kuten sanoin tietopainoitteinen. Katso ihmeessä , jos olet Santorinista kiinnostunut.

Menen vanhaan tuttuun hotelliin, jonka henkilökunta tuntee minut hyvin. Juttu luistaa ja meillä on mukavaa. Hotelli ei ole mitenkään hieno, mutta minulle riittävä.

Laskuri tuli  tähän kohtaan eilen.

sant.jpg