Jääkiekon MM-kisat ovat nyt puolivälieriä ja loppukahinoita vailla väännelty. Viimeksi Slovakiasta tuli kultaa ja Pasi Nurminen nurin niskoin lentokoneesta - nyt ei tule kumpaakaan. Todennäköinen loppusijoitus on viides tai kuudes, mutta sillä ei ole väliä, sillä ihan riittävää tuolle joukkueelle on päästä kahdeksan parhaan joukkoon.

En mitään pahaa tarkoita sanoessani tuon "tuolla joukkueella". Jalonen on kasannut saatavilla olevista pelimiehistä huiman kokonaisuuden, jotka pystyivät hyvällä yhteispelillä viemään alkupeleissä Kanadan ja Slovakian, melkein USA:n ja sitten huonoilla rutiinipeleillä Tanskan ja Ranskan. Kun sitten tuli vastaan kovempi joukkue, joka oli saanut jo yhteispelin pakettiin ja luotti huippukärkeensä, niin Suomelle tuli noutaja. Kuse siis Saksasta ja Leon Dreisaitlista. Turpaan tuli eilen, vaikka maalipaikkoja oli paljon. Tehottomuus vaivaa ja siihen kaatuu Suomen peli huomenna, koska vastustajaksi tulee tahallaan Venäjälle hävinnyt Ruotsi. Suomen joullueen taso ei vaan kerrassaan riitä Ruotsille.

Suomen liigatasoinen maajoukkue ei millään kykene hyvin hioutunutta länsinaapuria päihittämään, kun heillä kuitenkin on iso määrä huippumiehiä NHL:stä riveissään. Nämä änäripojat ovat jo tottuneet ison kaukalon kuvioihin ja toisiinsa ja jyräävät Suomen suhteellisen helposti. Uskoisin, että suomalaiset pystyvät puolustamaan vahvasti ja tekemään maalipaikkojakin, mutta niistä ei vaan saada kiekkoa maaliin. Taitoa ei vaan ole riittävästi ja se ainoa taitomies, Kaapo Kakko, joutuu ruotsalaisten tehovartiointiin.

Hienosti ovat suomalaiset kuitenkin pelanneet ja kaikki kunnia heille. En jaksa ymmärtää loputtomiin, miksi kaikki Suomen NHL-pelaajat kieltäytyivät. Ne, joilla oli pelit kesken olivat toki ihan selvä tapaus. Samoin ne, joilla oli sopimus katkolla. Ainakin Barkovilla oli oman joukkueen taholta vammojen takia kielto päällä, mutta vieläkin sinne jäi jokunen sellainen pelimies, joilla olisi ollut kaikki mahdollisuudet päästä pelaamaan. Eivätkö nuo NHL-äijät muista enää, että he ovat kahlanneet maineeseen suomalaisen kiekkokoulun ja juniorimaajoukkueiden kautta? He ovat saaneet mahdollisuuden edetä nimenomaan niitä rappusia pitkin. Ruotsalaiset tulivat suurin joukoin pelaamaan - miksi suomalaispelaajat eivät. Siinä on melkoisesti työtä Jalosella. NHL-äijien pitäisi huomata, että nyt on taas mahdollisuus menestyä, kun valmennus on huippuluokkaa.

leijo.jpg