Kevät on jo niin pitkällä, että polkupyörät on kaivettu esiin. Vihdin seutu on kyllä pyöräilyä ajatellen ihan hyvä, koska täältä löytyy vaihtelevia reittejä vaikka kuinka, mutta valitettavasti on todettava, että ne ovat aika paljolti liian vaihtelevia. On nimittäin laaksoa ja kukkulaa ja ylämäkeä ja alamäkeä vaikka Pohjanmaalle jaettavaksi. Sellainen on tunne, että etenkin ne ylämäet ovat jyrkentyneet ja pidentyneet joka vuosi aina vaan enemmän ja enemmän. Hiivatin kukkulat, muutan Tanskaan. 

Minulla on vanha pyörä, mutta se on onneksi hyvä. Ostin sen keväällä 2010 urheiluliikkeen loppuunmyynnistä ja sain sen hillittömän suurella alennuksella. Siinä on seitsemän vaihdetta ja jalkajarru - en minä siitä muuta osaa sanoa. Harmaa.

py%C3%B63.jpg

****

Irmelille toi Joulupukki äitienpäivänä lahjan. Se on kevyt ja siinä on 21 vaihdetta ja levyjarrut sekä matkakori. En minä siitä muuta tiedä kuin, että siinä on kapeat pyörät ja se on kuulemma älyttömän hyvä. Ainakaan siitä ei kuulu niin paljon kilinöitä ja kolinoita kuin Irmelin vanhasta leveäpyöräisestä mankelista. 

py%C3%B64.jpg

*******

Olimme tässä jokunen ilta sitten ajelemassa tuolla Herrakunnalla ja siellä päin. Oli hyvä ilma, joskin alkoi ihan hiljaa ripeksiä kotiin tullessa, mikä taas pelasti minut isolta iltatyöltä eli nurmikon ajamiselta. Eihän tuo sieltä minnekään karannut ja ehdin sitten seuraavana aamuna sen ajaa.

Pysähdyimme matkalla yhden sireenipuskan luona, missä sitten Irmeli keräsi nipun kukkasia matkaan ja saimme sellaisen alkukesäisen koristeen ruokasalin pöydälle. Pyöräily on erinomaisen kiva liikkumismuoto, kunhan vain ei tuule. Sadekaan ei kamalasti haittaa, mutta pohellus on aina ongelma etenkin, jos vaakasuora ilman liike käy suoraan vastaan. Ja meillä päinhän se on aina ylämäki, missä tuulee vastaan - ihan poikkeuksetta.

py%C3%B62.jpg