Koulumaailma on tähän aikaan vuodesta täynnä erilaisia tapahtumia. Se ns. oikea ja perinteinen koulussa puurtaminen alkaa olla historiaa tämän lukuvuoden osalta ja nyt retkeillään ja tehdään muitakin hauskoja hommia, kuten useimmiten kevätkauden päättyessä. 

Eilen kaikki koulumme oppilaat kapusivat kahteen isoon bussiin ja suunnaksi otettiin Tikkurila. No, mitä Tikkurilassa voi olla muuta kuin Heureka eli sinne mentiin. Lapset olivat iloisia ja toimintatarmoa täynnä ja tietäähän sen, että koko matkan ajan kävi iloinen pulpatus ja mieli oli korkealla.

heu3.jpg

*****

Heurekan tämän hetken vaihtuva näyttely on Dinosaurus-juttu ja kyllä oppilaat sen ihan innoissaan katsoivat. Ihan kuten aina - kuka paremmin, kuka vähän heikommin. Siellä teknisellä puolella oli sitten kova meno ja meininki ja kyllähän lapset istuivat uutterasti kokeilemassa kaikkea, mitä siellä oli kokeiltavissa.

heu2_copy.jpg

*****

Ruokailu toimi perinteiseen tapaan, kuten aina näillä lyhyillä retkillä eli oppilaille annettiin koulusta lähtiessä eväspaketit, joissa oli leipää, hedelmä ja vettä. Aika köykäinenhän se oli lounaaksi, mutta cafeen tarjoilut eli siis karkit ja jätskit ja limut olivat kyllä  ihan omiaan viemään pahinta nälkää ja pitämään ainakin nälän loitolla. Minä ja muutkin opet jouduimme kyllä täydentämään tuota ateriointia niin ikään cafeen tarjoiluilla, mutta makean osuus taisi jäädä vähälle. Heurekan cafeessa muuten kahvi ja sämpylä tulee melkein samanhintaiseksi kuin buffet-ateria eli jos sinne menee, niin kannattaa kyllä syödä kunnolla.

Kotimatkalle lähdettiin kahden maissa ja aika väsynyttä alkoi porukka olemaan. Minä katsoin iPadilta Suomen ja Saksan peliä.

heu1.jpg

*********

pelipaev1.jpg

Tänään oli sitten vuorossa jalkapalloturnaus Nummelassa. Siinähän on ideana, että maaleja ei lasketa eikä tehdä tilastoja eikä jaeta palkintoja, vaan pyritään siihen, että kaikki halukkaat pelaavat ja pääsevät kokemaan pelaamisen iloa. Turnauksen nimihän on Kaikki pelaa. Ilma oli enemmän kuin upea ja melkein sanoisin, että oli paremminkin liian kuuma. Pelit eivät onneksi kestäneet kauan ja pelaajatkin vaihdettiin viiden minuutin välein.

Itse en ole vakuuttunut siitä, onko tämäkään hyvä idea nostattaa futiksen suosiota. Kun samoihin peleihin laitetaan paljon harrastaneet ja vähän tai ei ollenkaan harrastavat, niin näistä jälkimmäisistä tulee väkisinkin pujottelukeppejä. Antaako se pelaamisen iloa vai viekö se koko kiinnostuksen potkupalloon ihan kokonaan? Go and know.

Joka tapauksessa järjestelyiltään aivan huikea päivä ja hattua on nostettava noille järjestäjille - ymmärtääkseni NuPS ja jotkut superinnokkaat opettajat tätä puuhailevat joka vuosi. Pienestä spekuloinnistani huolimatta toivon, että tämä homma jatkuu, mutta ehkä tätä juttua kannattaisi kartoittaa oppilaiden keskuudessa. Kukapa järjestäisi Kaikki laulavat-jutun????

pelaipaev2.jpg