Olin kyllä ajatellut kommentoida jääkiekon MM-kisoja vasta sitten, kun tiedetään enemmän eli pääseekö Suomi kahdeksan joukkoon ja mikä joukkue tulee vastaan ns. "kuoleman" pelissä. Nyt kuitenkin tässä ihmetilanteessa on pakko laittaa muutama sana, jotta sitten muistan mitä tuli sanotuksi - menivät nämä kisat nyt sitten ihan miten hyvänsä.

Suomi on siis voittanut kaksi ensimmäistä otteluaan tuolla Slovakiassa ja kun kyseessä ei ole ollut matseja ns. ynnä muita vastaan, vaan Kanada ja kotikisojaan pelaava Slovakia, niin onhan tämä aika hurjaa. Suomen hurjana ykkösenä on viilettänyt turkulainen Kaapo Kakko, joka on tehnyt viisi maalia - kaksi Kanadaa ja kaksi Slovakiaa vastaan. Onhan se aika sensaatiomaista.

Nyt ei kuitenkaan kannata varata mitään toria eikä ostaa sampanjaa kahden viikon päähän kultajuhliin, koska tässä on vielä paljon rankkoja pelijuttuja edessä. Suomella on nuori ja kokematon joukkue, joka ei kuvia kumartele. Se on positiivista. Suomalaiset ovat pääosin tällä kokoonpanolla leireilleet jo jokusen viikon ja heillä on hyvät yhteiskuviot jo hanskassa. Sekä kanukit että slovakit ovat melko lailla suoraan NHL:stä tulleita ja heillä on vielä kuviointi ja leveään kaukaloon tottuminen ihan vaiheessa. Nämä herrat ovat kuitenkin ammattilaisia ja tottuvat varmasti parissa viikossa. Suomalaiset puolestaan ovat käytännössä kaikki leveistä kaukaloista tulleita ja siksi yhteispeli on heille helpompaa. Toki on ilman muuta otettava huomioon, että suomalaiset ovat pelanneet erittäin hyvin. Kiekko on nopeasti toimitettu omalta alueelta pois ja hyökkäyskuviot samoin kuin puolustaminen ovat olleet kondiksessa.

Oli nyt niin tai näin, en vielä millään muotoa varaa juhlajuomia kahden viikon päähän. Niiden aika on kisojen jälkeen, jos lopulta on tarvetta, mutta edelleenkin olen realisti ja tyytyväinen, jos Suomi pääsee kahdeksan parhaan joukkoon. Alku on tosi hyvä.

hyvasuomi.jpg