Kevät on niin kerrassaan vauhdikas vuodenaika, että hidasta hirvittää. Katselin tuossa viime kuun alussa ottamiani kuvia ja niissähän näkyy vielä paksusti lunta tuolla maastossa siellä täällä ja esimerkiksi meidän takapihalla oli vielä aikamoiset kasat katon harjanteen alapuolella. Kovin ovat lämpötilat vaihdelleet, mutta niin paljon on ollut päivisin lämmintä, että se luonto on vaan kerrassaan intoutunut kasvuun ja ainakin meillä täällä Etelä-Suomessa on mahtavan vihreää, jos kohta kuuluukin olla ~ eihän kesäkuuhun ole enää kuin reipas kymmenen päivää.

**************

Kevään ja kesän tulon suuri juttu on valon lisääntyminen. Maaliskuussa alkavat päivät hiljalleen pidetä niin, että heräämisen aikaan hämärtää ja jos pystyy hieman nukkumaan pitempään, kuten viikonloppuisin, niin ei enää tarvitse pimeässä herätä - ei etenkään loppukuussa. Minä nukun aina silloin tällöin hieman heikosti ja tässä viikolla heräsin yhtenä aamuna hieman neljän jälkeen. Kun sitten tuntui, että en saa enää unta, menin lukemaan tietohallintoon ja siinä sohvalla istuessani tajusin auringon jo pilkistelevän taivaanrannan takaa. Onhan se upeaa, kerrassaan upeaa.

kev%C3%A4t3.jpg

*********

Tässä viikolla olin yhtenä iltana kävelylenkillä ja tulin tällaiseen kohtaan, missä ilta-aurinko hiljalleen valaisi laajaa peltoaukeaa ja sen takana olevaa metsää. Jos meillä onkin melkoisen harmaa ja paikoin synkkäkin talviaika, tämä kevään riemukas valo ja heräävä luonto korvaavat sen kaamoskurjuuden kyllä sadalla prosentilla.

kev%C3%A4t2.jpg

**********

Tässä menneen viikon puolivälissä alkoivat nuo lämpötilatkin nousta oikein kunnolla - etenkin päivällä ja iltaa kohti. Yöt olivat aika viileitä ja kun ajelin tuonne töihin kaksipyöräisellä, niin ihan oli puettava kunnolla, ettei tullut kylmä. Kuitenkin jo ennen puolenpäivän kilahdusta oli niin lämmin, että pihalla tarkeni paitasillaan etenkin jos oli liikkeellä, kuten koululaiset välitunnilla. Meidän koulun pihasta on kyllä hyvin luonnonläheinen näkymä suoraan etelään. Jotenkin hassua kuvitella, että tuossa pellolla oli vielä pari kuukautta sitten hiihtolatu.

kev%C3%A4t4.jpg

*********

Talomme takapihalle paistaa ilta-aurinko, kuten myös suoraan olohuoneeseen isojen ikkunoiden läpi. Kun ulkona on lämmin tai jopa kuuma, on olohuoneemme melkoinen pätsi, mutta onneksi meillä on isot verhot, jotka sitten estävät pahimman porotuksen. On meillä ilmalämpöpumppukin, jolla voi kuumimpaan hetkeen viilentää huushollia, mutta sitä käytetään yleensä aika vähän, koska se on aikamoinen sähkösyöppö. Kun aurinko sitten on laskenut, on meillä silmiemme edessä melkoinen luonnon tekemä taideteos. Siinä monet auringonlaskut saavat vertaistaan.

kev%C3%A4t5.jpg