Koulumaailmassa kesä alkaa ilmoista riippumatta virallisesti kevätlukukauden päättyessä. Joskus on ollut sairaan kylmä ja joskus kunnollisia helteitä ja usein jotain siltä väliltä. Eilen aamulla aurinko paistoi ja oli melkoisen lämmin, mutta iltapäivällä alkoi pilvistellä ja illalla sitten satoi melkoisen tuulen kanssa eli päästiin hieman keskiarvon alapuolelle - ei kuitenkaan kylmimpään mahdolliseen meininkiin.

Meillä on aikoinaan ollut valmistumis- ja ylioppilasjuhlien kanssa erinomaisen hyvä tuuri. Aina on paistanut aurinko ja on ollut kohtuullisen lämmintä ja niinpä juhlijat ovat voineet istuskella myös pihalla.

Kävin eilen yksissä ylioppilasjuhlissa. Entisen kouluni rehtorin poika selvitti lukiokuviot ja sai siitä palkkioksi laittaa valkolippiksen päähänsä ja vanhemmat saivat hyväsesti syytä organisoida bileet.

**********

Illan vietin samasssa paikassa kuin viime kesänkin alussa eli entisen kouluni miesopettajien kanssa Mikon mökillä.

KESA1.jpg

Paikka on aivan käsittämättömän upea. Se sijaitsee ihan hirveän kaukana kaikesta ja sinne menee pitkä, mäkinen ja mutkainen tie eli sinne ei löydä, jos ei tasan tarkkaan tiedä, mihin on menossa. Helposti osasin ja lopulta vietimme tosi hauskan illan saunoen, syöden, pelaten korttia (paitsi Kimmo ja minä) ja musisoiden sekä tietenkin höpöttäen viimeisen päälle.

KESA2.jpg