Kyllähän tämä kesä on ihmeellistä aikaa. Välillä sataa, välillä paistaa. Tuuli käy milloin pohjoisesta, milloin etelästä, lännestä, idästä ja kaikilla tuulilla on oma hajunsa, värinsä, muotonsa, tehtävänsä. 

Kesäkuun ensimmäisellä viikolla oli loppua kohden hyvin lämmintä ja silloinhan minä pääsin heittämään talviturkkini Parsilanjärven aaltoihin. Vedet ovat lämmenneet ainakin täällä Etelä-Suomessa niin, että uinti ei ole mitenkään järisyttävä kokemus, vaan ihan sellainen kuin aina Suomessa kesällä - vilvoittava ja mukavan lämpöinen, josta jää aina virkistävä mukava olotila.

Tällä kuluneella viikolla olemme käyneet Parsilassa ja yhtä lailla vanhan tutun Penikkalammen vesissä kastautumassa. Kuten tuossa viime viikon Kreikka-tarinassani kerroin, en ole mitenkään järin innostunut viettämään rannoilla pitkiä aikoja ja niinpä uintiretkemme ovat aina melko lailla sellaisia pulahduskäyntejä. Se riittää - ei sitä vanha muuta tarvitse.

parsila.jpgjgkfld.jpg

**********

Yhtenä iltana tässä ajeltiin sitten Salmiin. Ajatus oli mennä Iso-Parikkaalle, mutta sen uimarantaan ei ilta-aurinko paista, joten menimme sitten kyllä samalta Paratiisin parkkipaikalta toiseen suuntaan ja tulimme Poikkipuoliaisen rannalle. Ihan pienelle sievälle paikalle, missä riitti hiekkapohjaa niin pitkään, että minä olin kaulaani myöten vedessä. Vesi oli tosi lämmintä ja kesäilta kuta kuinkin anniltaan parasta, mitä Suomessa voi kokea. Tämä ranta oli elämäni rantojen keskuudessa aivan uusi kokemus.

poikkip2.jpgpoikkip.jpgpoikkip3.jpg

*********

Eilen illalla sitten ajettiin hautajaisten (niistä sitten toisessa yhteydessä) jälkeen Paraisille, missä Essin pojat viettävät rantalomaa mummin ja papan luona. He olivat tulleet Vihtiin ihan pelkästään hautajaisten takia, joskin Artturi kävi yhdet joukkuetreenit hoitelemassa, kun nyt sattui olemaan näillä nurkilla.

Siinä sitten istuimme mökkipihassa hyvästä kesäruuasta notkuvien pöytien äärellä ja juuri ennen poislähtöämme kävimme uimassa. Tällä kertaa siis pulahdimme ihan mereen tuolla Paraisten Loskarnäsissä. Vesi oli toki viileämpää kuin sisämaan järvissä, mutta riittävän lämmintä kunnon uimahetkeen.

loskis2.jpgloskis1.jpg