Kun on saavuttanut arvonimen "vaari", on aina välillä sellaisia aikoja, että pääsee lapsenvahdiksi. Onhan tästä jo aikaa vierähtänyt enemmän kuin muutama vuosi, kun Artturi ja Lauri olivat minulla päivähoidossa, kun Essi ja Jussi olivat matkoilla pienehkön lapsikatraan kanssa. Nyt on sama tilanne, joskin asetelma on erilainen. Lauri ja Artturi ovat mummin ja papan kanssa mökillä, Aksu on äitinsä ja Jussin kanssa reissussa ja Emma on meillä. Irmeli on päivät töissä, joten minä tässä keksin kaikenlaista tekemistä Emman kanssa.

Emma on jo kahdeksanvuotias eli osaavainen nuori neitonen, mutta ei häntä tietenkään voi yksin kotiin jättää viikoksi. Essi ja Jussi ovat vuorotelleet katraan kanssa näissä reissuissa, koska lapsia on yhteensä kuusi eli menet minne tahansa sellaisen sakin kanssa, voit varautua hurjaan rahanmenoon. Niinpä he ovat tehneet näitä reissujaan aina niin, että kolme lasta on vuorollaan matkassa eli näin kaikki pääsevät joskus. Emman vuoro oli nyt jäädä kotiin ja tässä tapauksessa siis meille.

Emma on siis ekaluokan sujuvasti suorittanut ja pärjää mainiosti meidän kanssamme, mutta onhan tässä kaikkea keksittävä. Hän on toimelias ja osallistuu kaikenlaisiin tekemisiin innolla. Jo pienestä pitäen hän on tenyt erilaisia pihatöitä ja yleensäkin töitä isänsä perässä ja niinpä hän innostuu hetkessä erilaisiin ulkona tehtäviin juttuihin. Sunnuntaina hän sai pestä autoa ensin hankaamalla pahimmat liat pois auton helmoista ja sitten vielä suihkimalla painepesurilla sotkuja pois. Siinä kohtaa oli muuten lähialueen oravat ja varikset vaarassa, kun suihku välillä kävi korkeuksissa, mutta hyvin se muuten sujui.

autonpesu1.jpg

******

Kuten aika moni lapsi, myös Emma on hieman rajallinen ruokailunsa suhteen. Ruuassa ei tarvitse olla kuin hieman tavallisuudesta poikkeava mauste, niin jää herkästi syömättä. Siksi on aina silloin tällöin hyvä etsiä sellaisia ruokajuttuja, jotka maistuvat eikä ainakaan nälkä ole, vaikka ravintoarvo saattaa olla aika mitätön.

lettu.jpg

********

Eilinen päivä sujahti ensin siten, että kävimme minun koululla hakemassa laulukirjan, kun ajattelin, että Emmasta olisi kiva äänittää. Hänhän on erinomaisen hyvä laulaja ja osaa monia sekä koulu- että poppilauluja. Äänittelin aamuna aikana vähän pohjaa biisiin "Minun ystäväni on kuin villasukka" ja sen hän sitten lauloi oikein hienoon mikrofoniin ja kuulokkeet korvilla.

studio.jpg

Miksasin sitten vielä laulun lisäämällä hieman taajuuksia ja kaikua. Hyvä laulu tuli.

Eilen illalla tyttönen vielä hoiteli mummon kanssa kukkien kastelua. Sitähän touhua meidän pihalla riittää.

************

Tänä aamuna Emma heräsi melko aikaisin, kun päällämme sattui olemaan ukkonen.

Aamiaisen jälkeen pyyhälsimme kirjastoon ja kävimme hakemassa yhden leffan, yhden kuuntelukirjan ja saman kirjan oikeana kirjana. Hän voi kuunnellessaan seurata sitten tekstiä.

Ihan ekaksi kuitenkin tuo elokuva kiinnosti, eikä ihme ~ "Bambi" nimittäin pääsi seikkailemaan meidän telkkarissa.

bambi.jpg