Näinkin voi käydä. Kesällä tuosta meidän varsinaisesta autosta, Penasta, meni rengas, kun olin ajanut jonkun ruuvin päälle ja se tietenkin aiheutti sen, että kaikki ilma pakkautui renkaan yläosaan (heh heh). Silloin oltiin Kivijärvellä ja ne kuuluisat Hytösen veljekset pelastivat tilanteen saman tien. Kuuluisat siksi, että heistä oli iso juttu Suomen Kuvalehdessä viime keväänä.

Eilen aamulla lähdin Pampulalla kouluun. Matka päättyi kuitenkin jo kolmen kilometrin ajomatkan jälkeen, koska oikea takarengas meni rikki eli puhkesi. Se, että oliko se tyhjä joi lähtiessäni kotoa, jää ikuisesti epäselväksi, mutta sen verran se tyhjeni ja ehdin sillä ajaa, että varsinainen rengas kyllä hajosi ihan käyttökelvottomaksi. Minulla ei ollut aikaa jäädä ihmettelemään renkaan vaihtoa, mikä ei olisi ollut lopulta mahdollistakaan, koska autossa ei ollut rengasrautaa eikä tunkkia ja niinpä jäin tien reunaan ruikuttamaan. Onneksi Irmeli ei ollut ehtinyt lähteä kotoa ja niinpä sain hänet kiinni ja hetken kuluttua hän sitten haki minut onnettomuuspaikalta ja vei kouluun.

auto1.jpg

******

Essi pääsi onneksi hakemaan minut iltapäivällä ja sitten kun Irmelikin kotoutui, kävimme hakemassa Pampulan kotiin. Renkaavaihto kävi vanhaan hyvään malliin noin viidessä minuutissa ilman ihmeempiä vaikeuksia. Vein hajonneen renkaan Ketoselle ja he hankkivat siihen sitten uuden ensi viikolla. 

Harmillistahan tällainen on ja se siinä oli pienenä ongelmana, että olen perjantaisin ainoa ope meidän koululla kahdeksan aikaan ja siellä on vain yksi luokka, jota minun siis pitää opettaa. Sain kyllä kouluohjaajamme kiinni ja hän olisi pelastanut lapset kouluun sisälle ja aloittanut oppitunnin, jos en olisi päässyt, mutta nyt kaikki sujahti hienosti.

auto3.jpg