Dramaattinen otsikko, mutta kyseessä on pelkästään sellainen juttu, että kävin eilen ensimmäistä kertaa tällä kaudella katsomassa HIFK:n peliä. Joukkueeni on tänä syksynä pelannut hyvin, mutta ollut aivan järkyttävän huono maalinteossa ja sillä tavoin ei pelejä voiteta. Niinpä sijoitus on roikkunut tuolla sarjataulukon häntäpäässä. Sen ei pitäisi HIFK:n budjetilla olla millään mahdollista, mutta niin se vain on. Ongelma on varmasti myös osittain siinä, että joukkue muuttui jälleen viime vuodesta melkoisesti ja peli ei vaan ole ajautunut uomiinsa. Viime vuosina HIFK on jatkuvasti aloittanut huonosti ja parantanut loppua kohden, mutta turhan paljon he antavat tilaa ja etumatkaa muille koville joukkueille. 

Viimeksi kävin katsomassa peliä Nordiksella 15. huhtikuuta eli melkein puoli vuotta kesti tähän paluuseen. On siinä vettä virrannut Kirjavanjoessa ja paljon tapahtunut  tällä välin. On tapahtunut sellaisia asioita, että en olisi ehkä uskonut, mutta kun tämä elämä on niin arvoituksellista. Sinä päivänä osasin olla kuta kuinkin varma siitä, että käyn Santorinilla ja Lefkasilla, koska ne reissut oli jo varattu ja ostettu. Samoin olimme sopineet Woodstockin, Kaustisen ja Kolin, mutta Kuopio oli vielä varaamatta. En tiennyt olevani töissä, koska sekin varmistui vasta toukokuun lopulla. Ja onhan tuota kaikenlaista sattunut. Puoli vuotta on loppujen lopuksi hyvin lyhyt aika ja onhan tuosta ollut puhetta, että mitä vanhemmaksi käy sitä nopeammin aika juoksee ja nykyään lentää. 

hifk2.jpg

Pukeuduin sotisopaan ja lähdin Nordikselle kolmen maissa. Jätin auton Etelä-Haagaan ja ajelin kymppisporalla keskustaa kohti. Sillä pääsee käytännössä hallin viereen ja jo Haagasta lähtiessä vaunuun asteli samanväriseen ja -näköiseen paitaan pukeutuneita ihmisiä. Vastoin helsinkiläisiä tapoja me samanhenkiset tervehsimme toisiamme vähintäänkin jonkinlaisella nyökkäyksellä tai jopa sanomalla moita tai vastaavaa. Hieno paita on yhteisöllisyyden merkki.

Halli oli tupaten täynnä eli sold out, koska pelin sivujuonteena Koff juhli 200-vuotista taivaltaan ja sehän on yksi HIFK:n suurimpia sponssaajia ja yhteistyökumppaneita. Tilaisuuden kunniaksi musiikista huolehti Vantaan Viihdeorkesteri ja Vaskivuoren lukion kuoro, joka yhdessä HIFK:n kannustusjoukkioiden kanssa nosti tunnelman reippaasti kattoa korkeammalle. Koko illan tilaisuus alkoi Maamme-laululla ja airueella, joka toi Suomen lipun kaukaloon. Juhlavaa!

************

Peli oli tasollisesti melkoisen hyvä ja ennen kaikkea vauhdikas. Vähän sattui ja tapahtui ja niinpä jäähyboksin ovi kävi puolin ja toisin aika tiuhaan. Orkesteri oli valmistautunut näihin istuntoihin soittamalla synkkää musiikkia jäähylle joutuvan kohtaloksi - HIFK:lle Beethovenin kohtalonsinfoniaa ja TPS:lle jotain synkkää ja tuttua, mutta en muista nimeä. IFK:n maalilaulu oli sovitettu hienoksi ja onneksi sitä saatiin kuulla enemmän kuin TPS:n biisiä, jota sitäkään en muuten muista.

HIFK pelasi tosiaan hyvin ja painosti aika lailla, mikä näkyi myös laukauksien määrässä. Maaliapina on kuitenkin rajusti punapaitojen niskassa, sillä hyvistäkään paikoista ei kiekko lirahtanut sisään, mikä toki paljolti johtui TPS:n maalivahdin, Rasmus Tirrosen hyvästä pelistä. TPS johti kolmannen erän alkuun saakka eka erän maalilla 0-1, mutta HIFK vei viimeisen erän 2-0 ja koko peli päättyi sitten 2-1 kotijoukkueen voittoon. 

Perinteiseen tapaan istuin kuta kuinkin punaviivan kohdalla ja aika ylhäällä. Siitä näkee hyvin koko kaukalon ja pelitilanteet ja sitten maalien jälkeen voi katsoa kattonäytöltä maalien hidastukset. Huonohko kuvakin kertoo, kuinka kiekko on helposti nähtävissä. En osaa arvioida matkaa tuosta kohdalta jäälle, mutta suhteellisen lähellähän siinä ollaan.

hifk1.jpg

********

Irmeli halusi kaupunkituliaisen ja sellainen löytyikin. Saa sitten nähdä, onko se hyvää. Kotiin lähdin huippuvauhdilla eli heti kun summeri soi, ryntäsin hallilta ulos ja puolijuoksua kiirehdin sporalle, joka juuri sopivasti tuli kohdalle. Päätepysäkiltä kävelin ripeästi autolle ja noin tunti pelin päättymisen jälkeen olin jo kotosalla. Tuliaispussista löytyi tällainen...

hifk3.jpg