Jääkiekon ligahommissa on suosikkini HIFK noussut jonkin verran alkukauden kammottavan räpellyksen jälkeen, mutta edelleen se sama ongelma eli maalinteon ja voittamisen vaikeus on olemassa.

Joukkue painaa ja pyörittää menemään, minkä ehtii, laukoo paljon ja hallitsee peljä, mutta ei saa maaleja kuin vahingossa. Joukkuepelin perusidea on tehdä enemmän maaleja kuin vastustaja (paitsi kori- ja lentopallossa, mutta siis...) eikä siinä yhtään auta, vaikka voittaa laukaisutilastot selkeästi, jos ei pysty tekemään maaleja.

Toisaalta puolustus on jotenkin hakoteillä ja sitten vielä maalivahdinkin epävarmuus saavat minulta hieman palautetta. Tosin mikä minä olen siihen sanomaan - henki lähtisi, jos joutuisi puolikin minuuttia huitelemaan siellä kovien ukkojen kaukalossa. Parhaansa he varmasti yrittävät, mutta HIFK:n budjetilla voisi odottaa samanlaista tulosta kuin Kärpillä ja Tapparalla on ollut.

Viime viikolla olin katsomassa peliä Hesassa. Vastassa oli Rauman Lukko, joka on tällä hetkellä kuta kuinkin tasoissa liigan pisteissä HIFK:n kanssa. Odotettavissa siis oli siihen nähden tasiasta vääntöä. Näinhän siinä kävikin. HIFK tosin hallitsi koko ajan itse pelillisesti, mutta maalinteko oli edelleen hikistä hommaa ja muutaman hyökkäyksen aikana Lukko kävi sitten tekemässä maalit ja vei lopulta pelin jatkoajalla. Ei jäänyt paljon kerrottavaa tuleville sukupolville.

Viikonloppuna hesalaiset sitten pelasivat sarjan hännille vajonneen surkuhupaisan TPS:n kanssa ja vaikka voitto tulikin varsinaisella peliajalla, ei siitäkään kannata kirjaa kirjoittaa. Yhtä lailla tiukilla petolauma oli eilen ihan sarjan hännänhuipun kanssa, joskin lopulta kolmannen erän lopputohinoissa onnistui tekemään kolme maalia ja viemään täydet pisteet.

Huomenna on peli Jukureita vastaan ja siinähän voi käydä miten vaan, mutta sitten on odotettavissa kylmää kyytiä, kun viikonloppuna kumilätkää liu'utellaan Kärppien ja Tapparan kanssa. Iso homma, jos jommasta kummasta tulee pisteitä, mutta kovin pitää pelihommien parantua, jos näin kuvitellaan. Tai itse asiassa ei niinkään pelin muuten, mutta se maalien tekeminen tässä nyt on avainasemassa.

hifk2.jpghifk1.jpg