Tämä syksy on tuon musisointini suhteen ollut melko lailla kahden kauppaa. On ollut Vihdin Kamaprikuoron Sielunmessu-projekti ja sitten lauluyhtyeemme jäähyväiskonsertin valmistelu. Molemmat keikat ovat nyt historiaa ja Kamarikuorolla on omat juttunsa edessä ja Thromos vetäytyy muistojen kirjastoon. 

Koska olen kuitenkin vielä kohtuullisesti vireessä, on minulla koko ajan joitakin musiikkijuttuja vireillä. Jatkan siis näillä näkymin Kamarikuoron kuvioissa, Oldman on koko ajan olemassa, vaikka viettääkin hiljaiseloa, meillä on jotain pientä pop-rock-kuviota mielessä ja sitten on ihan minun omalla nimelläni kulkevaa musiikkiprojektia eli teen lauluja ja äänittelen niitä. Tavoitteena on saada jotain myös Spotifyhyn.

Tiistaina vietin pitkän illan studiolla tekemässä uutta musaa. Itse asiassa en enää tehnyt uutta musaa, vaan viimeistelimme jo viime vuonna tehtyä biisiä, joka on vaan tässä odottanut lopulliseen muotoonsa pääsyä. Äänitykset tehtiin jo viime vuonna pääosin meillä kotona ja sitten minä kävin joskus viime keväänä laulamassa biisin "narulle". Muotoilimme ja niin sanotustio tuotimme tekelettä keväällä ja sitten se jäikin odottamaan aikaa parempaa.

studio1.jpg

No niin. Tässä siis tiistai-iltana istahdimme kuuntelemaan biisiä ja totesimme, että sehän on koko lailla paketissa, joskin jonkin verran oli asioita, joihin selvästi piti saada muutosta. Kyse oli kuitenkin aika pienistä asioista, mutta jotain siitä silti puuttui. Onneksi tuo Gilbert on hyvä kuuntelemaan kokonaisuutta ja keksi hyvän ratkaisun. Kaipasin nimittäin jonkinlaista rauhaa ja harmoniaa vielä enemmän ja siihen tuo kaverini löysi hyvän keinon. Hän kaivoi jostain Rolandin ja minä aloin soittaa hyminää biisin taustalle. Sehän auttoi - se kävi helposti ja kappale sai tarvitsemansa "taustamaton".

studio2.jpg

Jäljelle jäi nyt sitten se ns. tylsä työ eli miksaaminen. Laitetaan kaikuja, korostetaan joitain ääniä eq:lla, tarkistetaan nokkahuilujen vire, katkotaan taustojen liian pitkät äänet ja tarkistetaan vielä, josko siellä soi joku ääni väärin. Niitä voidaan vielä esim. leikata pois, mutta kaiken kaikkiaan homma on sitä myöten valmis, että se on julkaisukelpoinen joskus lähiaikoina. 

studio3.jpg

Juuri nyt tällä hetkellä minulla on kaksi valmista biisiä odottamassa julkaisua ja aion tehdä kolmannenkin ja sitten laitamme ne kaikki yhtä aikaa Spotifyhyn, joskin saattaa olla, että "Unohda", joka on jo pitkään ollut valmis ja johon olen jopa tehnyt videon ( nähtävissä tästä klikkaamalla) ja tiistaina käsittelyssä ollut "Minä" laitetaan julkisiksi jo enne joulua ja sitten se uusin vasta joskus keväällä. Sen saa nähdä.