Joulu on jo varsinaisesti ohi. Nythän on tapaninpäivä eli olemme jo päässeet aika lähelle arjen alkua, joskin tässä on vielä uusivuosi ja loppiainen, mutta suurin hössötys on nyt joka tapauksessa saatu pois päiväjärjestyksestä.

Meillä oli paljon porukkaa nyt joulun aikana. Kaikki kolme lasta ja lapsenlapsistakin kolme. 

Kerttu tuli jo aatonaattona - Miksa lähti työvuoroihinsa eli kolme yötä peräkkäin työhommissa. Paavokin tuli aatonaattona ja niin meillä sitten oli kaksi yövierasta. Essi ja pojat tulivat meille aattona puolenpäivän jälkeen ja siinä meillä sitten oli koko porukka kasassa.

Saunoimme jo varhain aattoaamuna tai oikeastaan ennen puolenpäivän koittoa, söimme perinteisen puuron ja minä sain mantelin. Menimme kirkkoon neljäksi ~ no, ne jotka halusivat eli Essi, Kerttu, Artturi, Irmeli ja minä. Paavo, Aksu ja Lauri valmistelivat ruokailua.

Kun sitten tulimme viiden maissa kirkosta pois, pääsimme piakkoin syömään. Kuvassa ovat kaikki muut paitsi Aksu, joka otti kuvan.

joulua1.jpg

*******

Syötyämme valmistauduimme lahjapoliittiseen toimintaan. Ennen lahjomuksia kuitenkin kokoonnuimme Paavoa lukuun ottamatta ikuistamaan erään kauniin joululaulun videolle. Tämä laulu on laajalti tunnettu ja se herättää useimmissa hilpeyttä, joissakin tosin inhoa. Se liittyy joulun ajan ruokailuun. Tämä kuva on ihan vaan tavallinen videokuvakaappaus eli sitä videota ei kyllä julkaista pääasiallisesti tekijänoikeudellisista syistä.

Sika_Moment2.jpg

Joulupukki ei varsinaisesti käynyt, mutta jostakin niitä lahjoja ilmestyi. Oli kattilaa ja peliohjaimia ja muuta tarpeellista. Aika paljon järkeviä aineettomia lahjoja, kuten nurmikon leikkausta ja sen sellaista. Muutenkin lahjojen määrä oli ihan järkevissä mitoissa ja poltettavaksi jäi vain pyykkikorillinen paperia.

Irmeli sai uuden puhelimen, yhteisenä saimme mm. hehtaarin verran suojelumaata ja savustuspöntön. Minä sain uuden keikkapaidan (Kamarikuoroa ajatellen) ja Pauli Hanhiniemen kirjan ja toki vähän muutakin, mutta silleen sopivasti.

Aattoilta sujui sitten vielä Trivial Pursuitia pelaten ja nukkumaan kömmittiin sitten kai puolen yön maissa.

Joulupäivä laiskoteltiin, mutta kävimme kyllä sitten illalla kävelemässä melkein tunnin pätkän.

Nyt on siis tapaninpäivän aamu ja toki tässä on suunnitelmia, mutta ei vielä päätöksiä. Katotaas nyt, mihin nenän suunta vie.