Eilen teimme oikein retken pääkaupunkiin. Eihän meiltä ole kuin reipas 50 kilometriä, mutta senkin voi tehdä monella eri tavalla. Ihan nyt en kävelemään lähtisi, mutta aika moni pyöräilee tuon välin, joskin minä jätän väliin, vaikka olisi kuinka hyvä keli. Noin 30 kilometrin pyörälenkki sopii minulle - ei pidempää. Eilen oli kaunis ja aurinkoinen päivä, pieni pakkanen ja mukavan kirkasta.

Meillä oli selkeä suunnitelma ja saimme sen toteutumaan erittäin hyvin. Kunhan siinä oli aamutoimet hoidettu, suuntasimme suoraan Tapiolaan. Nyt te tietenkin siellä päässä kuvittelette, että joku höhlä kirjoittaa ~ eihän Tapiola ole Helsingissä. Joo, ei olekaan, mutta kun autoilee sinne ja menee maan alle ja hyppää tuubiin, niin hetken päästä on keskellä pääkaupunkiamme. Näin teimme ja ensimmäisen kerran olimme Länsimetron kyydissä. Hieman oli hiljaista, kun vertaa Lontoon tai Pariisin metroihin, mutta ei sillä väliä ja parempi olla vertaamatta. Hyvää ja reipasta kyytiä saimme.

Samalla ratkaisimme eräänlaisen ongelman kaupunkireissullamme. Ei se mikään ongelma oikeastaan ollut, mutta piti muistaa. Pääosin ajattelimme matkata ratikalla eli sporalla ja kaikkein edullisinta oli sitten ostaa kännykkään ns. HSL:n päivälippu. Maksoi 8€/sierainpari ja sillä saimme sitten matkustaa koko päivän kaikissa HSL:n vehkeissä ja pääsimme Tapiolasta metrolla stadiin ja sitten illempana takaisinkin.

metro.jpg

Kaupungissa suuntasimme ensimmäiseksi Ateneumiin. Siellä oli hirveästi ihmisiä ja jono ulos asti, mutta onneksi pääsimme nopsaan sisälle. Minä ostin Museokortin, jonka kanssa pääsen 300 paikkaan Suomessa "ilmaiseksi" 13 kuukauden ajan. Toki siitä piti maksaa, mutta mitä enemmän käyn noissa kohteissa, sitä halvemmaksi se tulee. Reipas 60 museovierailua ja hinnaksi tulee noin euro/käynti.

Tutustuimme Helene Schjerfbeckin näyttelyyn, josta sekä pidin että en pitänyt. Alkuaikojen jutut olivat mahtavia, mutta kun hän alkoi vanhemmiten tehdä utuisia ja hieman epäselvempiä teoksia, niistä katosi minun mielestä se idea, jota olen aina kaivannut taidemaalauksissa. Minä hean taulusta sellaista valokuvallista otetta - en mitään omituista kubistista kummajaista. Schjerfbeckin lisäksi kävin katsomassa minulle mieluista pysyvää näyttelyä, mistä nappasin seuraavan otoksen.

enkeli.jpg 

Kerttu tuli keskustaan ja joimme kahvit Ateneumin kahviossa, kävimme Sokoksella ja sitten menimme Talvipuutarhaan ihailemaan kasveja.

talvipuutarha.jpg

Talvipuutarhakeikan jälkeen ajelimme Länsi-Pasilaan, minne on rakennettu pieni puoti nimeltään Tripla. Ihan kiva, joo. Kävimme syömässä Fazer kahvilassa, minä kalasoppaa ja Irmeli salaatin. Penni tuli sinne myös ja menimmekin sitten seuraavaan kohteeseen eli Fameen, mikä siis on musiikkimuseo. Pääsinkin näin heti hyödyntämään museokorttiani. Hyvä paikka ja siellä on vallan mielenkiintoisia juttuja. En nyt ala ihmeesti selitellä sitä, koska siihen kuluisi paljon aikaa. Sanon vaan, että suosittelen. Tässä on Juice Leskisen kitaroita.

fame.jpg

 

Famessa viivyimme hyvinkin tunnin ja sitten alkoikin olla retken päätös eli kotimatka. Ajoimme spåralla keskustaan, sieltä taas Metrolla Tapiolaan ja löysimme sentään automme. Reippaassa puolessa tunnissa kotiin ja retki oli tehty.