Tässä joulukuun tohinoissa ovat nämä kirjoittelut olleet vähissä. Ei minulla ole mitenkään kiireitä ollut, mutta kaikenlaista tekemistä on riittänyt niin koulussa kuin vapaa-ajallakin enkä sitten ole enää jaksanut niin keskittyä tähän puoleen.

*****************

Aika pian itsenäisyyspäivän jälkeen meillä oli Vihdin kirkossa Club for Five ja kun kerran olivat täällä, niin totta kai menimme kuuntelemaan. Turha tietenkään alkaa selostaa, miten hyviä he olivat, koska he todella olivat hyviä. Reippaasti päälle 500 kuulijaa, mikä kyllä mukavasti täyttää kirkon. Muita julkisuuden tähtiä en käynytkään tänä jouluna kuuntelemassa sen enempää Vihdissä kuin muuallakaan, vaikka olisihan noita juttuja ollut vaikka kuinka.

cff.jpg

************

Samalla viikolla kuin CFF:n vierailu, oli sitten Hiiden Laulun konsertti samassa paikassa. CFF tiistaina ja ja HL perjantaina. Hiiden Laulustakin olen kirjoitellut aika paljon ja niinpä totean vain, että kunnialla ja komeasti lauloivat. Oli sooloja, pieniä ryhmiä ja sitten koko kuoron laulua ja upealtahan tuo kuulosti. Aino-Maria on tehnyt hyvää työtä kuoron kanssa ja ennen kaikkea laulamisen ilo näkyy porukasta. Lasse Leppänen, joka laulaa myös Kamarikuorossa ja on Sibiksessä oppimassa lisaa, säesti upealla ammattitaidolla. Kirkossa oli mukavasti väkeä - hyvinkin parisataa kuulijaa.

hiisi.jpg

************

Kun Thromos päätti toimintansa, muisti yhtye minua jo samana iltana kunniakirjalla, mutta ihan tuossa viime viikolla tuli vielä yksi lahjus. Tuollainen kitaramiehen huppari, jonka sitten ikuistin kuvaan pääasiallisen kitarani kanssa.

lahja.jpg

***********

Kauneimmat Joululaulut vetävät vuodesta toiseen ihmisiä kirkkoihin laulamaan eikä tämäkään vuosi tehnyt poikkeusta. Kaisa-Leena-kanttorimme on jo monena vuonna kasannut halukkaita soittajia säestämään viimeiset tilaisuudet. Olin mukana jo viime vuonna ja kun sattui sopivasti olemaan aikaa ja koulutyötkin tehty, niin ilmoittauduin mukaan nytkin. Viime vuonna soitin kitaraa ja pianoa, mutta koska olin ainoa halukas flyygelisti, niin soitin sitten kaikki biisit minulle tutuimmalla soittimella.

Meillä oli upea orkesteri, missä kaikkein erikoisin soitin oli saha, joka tosin on niin hiljainen, että se ei juurikaan kuulu, mutta ihan hauska juttu anyway.  Viuluja, selloja, huiluja, foni, fagotti, kitara, saha, piano ja urut. Upea sekoitelma. Yleisöltä oli tullut upeaa palautetta.

Myös Kamarikuoro oli laulamassa. Lauloimme kolme upeaa laulua, jotka menivät varmaan aika hyvin - ainakin paremmin kuin harjoituksissa, missä meinasimme sotkea pari laulua ihan tyystin.

orkka.jpg