Tässä joulun jälkeen on hieman kevennelty tuota ateriointia, kuten aina tehdään joulun jälkeen ~ enemmän tai vähemmän. Emme kylläkään syöneet joulunakaan yhtään sen ihmeellisemmin kuin yleensäkään, jos kohta olihan niitä perinteisiä joulusapuskoita pöytä väärällään. Laatikoita, kalaa, kinkkua ja mitä kaikkea sitä joulupöytään nyt saatiin mahtumaan. Essi, pojat, Kerttu ja Paavo olivat meillä joulun aikana ja söivät suurimman osan juhlaeväistä ja niinpä minunkaan ei tullut mässätyksi. Jouluruokailu loppui tapaninpäivänä ja joka kerta söin kyllä hilltysti, mutta siinä menivät kinkut ja laatikot ihan suosiolla.

Pieni lisä tähän joulujuttuun oli sillä, että hieman piti syödä pipareita ja suklaata, mutta niiden osuus jäi lopulta vähäiseksi, koska mainittuja nautintoaineita oli vähän. 

Muutenpa tässä sitten on menty melkoisen kevyellä aterioinnilla. On salaatteja, vähän soppaa, broileria, vähärasvaisia juustoja, rasvatonta maitoa, pottuja, täysjyväviljatuotteita. Tavallaan ihan tavallista sapuskointia, mutta valkoinen vehnä, punainen liha ja kovin rasvaiset ruuat ovat kyllä olleet aika minimissä. Olen toki huomannut, että paino on hieman pudonnut, mutta ei kuitenkaan mitenkään radikaalisti. Painoindeksini on 26 eli aika lähellä sitä normaalina pidettävää arvoa, mutta saisihan sen kyllä pudottaa siihen, mutta kuten tunnettua, ei painon pudotus ole mitenkään helppoa.

Minulla on uniapnea, jonka hoitoon käytetään ylipainelaitetta. Se estää kuorsaamisen ja mikä tärkeämpää myös ne pahat hengityskatkokset, joita minulla ei silloin testausvaiheessa ollut mitenkään paljon, mutta toki oli sen verran, että sain sen c-pap-laitteen. Painon pudotusta suositetaan aina uniapneaa sairastaville, jos heillä on siihen varaa ja tarvetta. Nimittäin ko. sairautta voivat sairastaa myös hyvin laihat pajunvarret ja myös nuoret ihmiset. Minulla ko. laite on ollut vuoden ja olen siihen täysin tottunut. Vekotin on myös matkaillut paljon mm. käynyt kaksi kertaa Kreikassa.

Joka tapauksessa tässä on nyt jokunen aika menty kevyellä ja varmaan se jatkuukin. Jos paino putoaa, niin siinähän putoaa ja jos ei, niin minkäs sitten teet.

salaatti.jpg