Tässä kuluneella viikolla sain juhlia sitä, että minulla on nimi. Kasteessa sain toki kaksi nimeä, ja ne ovat vielä kaiken lisäksi väärinpäin eli toinen nimeni on ensin. Sekös aiheuttaa hankaluuksia, koska paikassa kuin paikassa minua puhutellaan väärällä nimellä, postia tulee niin ikään sillä ja kaiken lisäksi joudun varaamaan lennot sillä ensimmäisellä, koska monin paikoin ulkomailla ollaan tarkkoja siitä, että lentolipussa ja passissa tai henkkarissa on varsinainen kutsumanimi ja ilmeisesti se on jotenkin muualla maailmassa selvää, että se täytyy olla se ensimmäinen. Eikä siinä vielä kaikki. Minä en nimittäin pätkääkään pidä siitä. Pärjäisin mainiosti ilman tuota vääryyttä. Olisin kernaasti vaikka Reino tai Einari, mutta tuota minulle annettua nimen korviketta en haluaisi. En edes kerro sitä tässä. On toki ihmisiä, joille se sopii, mutta minä en ole niitä.

Kun olin lapsi, niin meillä kävi aina hirveästi ihmisiä. Sosiaalinen media oli sitä, että mentiin ihmisten luokse ja puhelinta käytettiin tosi vähän. Pienellä maaseutupaikkakunnalla, missä minä elin lapsuuteni, kyläiltiin ahkerasti ja siellä sitten juotiin kahvia ja miehet poltti tupakkia ja naiset heiluivat sukkapuikkojen kanssa ja kauhea puheen pulputus kuului. Pöytien kakku- ja pikkuleipävalikoima oli melkoista kilpavarustelua ja minä sain aika reippaasti syödä näitä herkkuja.

Nimipäivä oli oikeasti merkkipäivä. Minä olisin ollut hyvin pettynyt, jos ei olisi ollut juhlia ja asiaankuuluvia kakkuja ja herkkuja. Synttärijuhlat olivat ehdottoman merkittävät bakkanaalit, mutta niin olivat nimipäivätkin. En ihan varmasti osaa sanoa, oliko minulla varsinaisesti aina niitä juhlia, mutta siihen kohtaan monet ihmiset ajoittivat meillä vierailun. Minä muistaakseni nautin aika kovasti juhlien keskipisteenä olemisesta.

Jossain elämäni vaiheessa se sitten kyllä loppui - en muista milloin, mutta eipä meillä koskaan ole Vihdissä ollessa järjestetty nimpparibileitä. Johonkin maailman aikaan koulussa pidettiin nimijuhlia, mutta ei enää pitkään aikaan. en kyllä ole kaivannutkaan.

nimpparit.jpg