Meillä laitetaan usein ruokaa. Ostamme erittäin harvoin jos koskaan valmiita juttuja eli äitien tekemää. Irmeli on erinomainen ruuanlaittaja, ja siitä on usein puhuttu esimerkiksi meillä pidettyjen bileiden jälkeen. Kun vielä kaiken lisäksi hän tykkää siitä hommasta, on koko homma hänelle siis paremminkin hupia kuin vaivaa, vaikka hän saattaa käyttää ruuan valmistukseen aikaa useita tunteja. Minä laitan myös paljon sapuskaa, mutta se on pääosin arkista ja helposti valmistuvaa, mutta etenkin työviikolla minä valmistan mielelläni jotain, koska työpäiväni kuitenkin lähes säännönmukaisesti loppuvat ennen rouvaa.

Meillä siis keitetään, paistetaan, käytetään uunia, mikroa, hellaa, grilliä mitä näitä nyt onkaan. Meillä ei kuitenkaan koskaan ole ollut oikein hyvää savustuspönttöä tai sitten olemme vain käyttäneet sitä väärin. Joskus jokunen vuosi sitten ostimme/saimme savustuslaatikon, mutta jostain syystä emme onnistuneet sen käytössä. Mikä lie ollut syynä, jää arvoitukseksi.

Nyt kuitenkin joulupukki toi meille uuden savustuspöntön, johon vielä taannoin suhtauduimme skeptisesti. Kyse on nimittäin sähköllä toimivasta pöntöstä. Markku kuitenkin kehui meille moista värkkiä ja niinpä rohkaistuimme kirjoittamaan pukkiselle aiheesta ja hän sitten toteutti toiveemme.

p%C3%B6ntt%C3%B61.jpg

Eilen meillä oli sitten kalapäivä. Löysimme mukavan lohifileen ja muutaman silakan ja oikeaoppisesti sitten laitoimme kyseiset tuotteet pönttöön suhisemaan. Leppärouheet pellille ja hetken päästä savu mukavasti leijaili ilmoille. Tuossa kuvassa näette varmaan, että pönttö on sisällä, itse asiassa ruokasalin pöydällä, mutta emme sentään savustaneet sisällä, vaan veimme härvelin Ulkohuoneeseen. Reipas varttitunti ja homma oli valmista. 

Mukava ottaa uusia juttuja käyttöön, vaikka toki savukala on ihan tuttua, mutta näin kotioloissa todellakin tähän saakka vallan harvinaista. Suosittelen.

p%C3%B6ntt%C3%B62.jpg