Tammikuu

Mirva ja Petri viettivät uudenvuoden yön meillä. Siinä vuoden alkupäivänä kävimme sitten katsastamassa Helsingin uuden Oodi-kirjaston. Saimme juhlia 20-vuotisten poikien jääkiekon maailmanmestaruutta. Jatkoin töissä Haimoon koulun resurssiopena. Thromos jäi tauolle ja samoin omalata osaltani Kamarikuoro - minulla oli melkoisia kuulovaikeuksia. Hiihtämään pääsin ensimmäisen kerran kuun puolivälissä. Ostimme tietohallintoon uuden sohvan Ikeasta ja onnistuimme kasaamaan sen ilman ylijääneitä osia. Äänittelin vähän omia juttujani. Tiskikone hajosi. Kävin Educa-messuilla, kun oli pakko - kuului opettajien VESO-hommiin. Pennin synttärietä vietettiin sitten samana iltana.

Helmikuu

Jouluun asti maa oli lumeton ja kelit harmaat, mutta tammikuussa tuli talvi ja lopulta lutakin aika paljon. Hääpäiväiltanamme katto luovutti osansa ja niinpä olimme lapioimassa keskellä yötä, että sitten aamulla pääsisimme liikkeelle. Kävin soittamassa yhden bändin kanssa jumiksen kirkossa. Ostin ison kuorman saunapuita ja Essin pojat olivat kantamassa niitä suojaan, kun minulla selkä prakaili. Kävin säännöllisesti hierojalla.  Vihdin kirkon urut täyttivät 90 vuotta ja niiden kunniaksi kirkossa oli kahdeksan tunnin urkumaraton. Seefeldissä pidettiin hiihdon MM-kisat, joista tuli Iivo Niskaselle pronssi ja muuten Pärmäkoski oli nipin napin mitalitilastojen ulkopuolella ja loput esutajamme pärjäsivät huonosti. Kävimme jossain tuolla Nummi-Pusulan korvessa kuuntelmassa pelimannimusiikkia yhtenä iltana. Hiihtoloma vietettiin kotona.

Maaliskuu

Tammikuinen parin kerran pietini Hiiden Laulun johtajana varsinaisen liiderin sairausloman takia laajenikin koko kevään mittaiseksi, mikä onnistui kyllä, joskin korvaongelmieni takia hieman puoliteholla. Kävin Artturin kanssa HIFK:n pelissä, kuunnteltiin Rajatonta Vihdin kirkossa ja höpötyskeikkaa Vantaalla - Jukka Puotila imitoi lahjakkaasti eri julkkiksia. Sairastin jonkinlaisen kuumeflunssan, joka ei ollut ifluensssa, mutta kesti melkein viikon. Lulu-koira oli meillä hoidossa yhden viikon, pärjäsi hyvin, mutta kuoli melkein heti, kun pääsi kotiin. HIFK jatkoi pleijareihin ja sasi ekaksi vastaan pahan vastuksen "Lahesta" - Pelicansin. Lapset olivat meillä yökylässä kuun lopulla ja kävimme keilaamassa. Kävimme myös Villen kuoron konsertissa Helsingissä. Siivosin vaatehuoneeni - kulutin siihen päivän! En voinut laulaa Kamarikuoron levyllä, mutta otin paljon kuvia ja videoin äänitystouhut.

Huhtikuu

Synttärit, en viettänyt.  Rauhalan Anna kuoli Vesannolla ja kävin Jarmon kanssa muistotilaisuudessa. Auto vaihtui (vahingossa) - Venla jäi Auto Kehälle ja Pena tuli tilalle. Lumet sulivat lopulta nopeasti ja kevät alkoi killitellä. Moponkin otin taas käyttöön. 

Toukokuu

Vappu vietettiin Jaalassa. Käytiin pikareissulla Kotkassa ja ostin pitkästä aikaa farkkutakin. Lätkän MM-kisat pelattiin Bratislavassa ja Suomi lähti sinne muka huonolla joukkueella, mutta kaikkien yllätykseksi nappasi maailmanmestaruuden. Palasin Kamarikuoron riveihin harjoituksiin hyvin varovaisella otteella. Hiiden Laulu konsertoi Nummelassa yhdessä toisen kuoron kanssa. Nyt heillä oli jo oma johtaja ja minä olin mukana säestysbändissä. Äitienpäivänä niin lapset kuin lastenlapset olivat meillä. Ostimme hänellä polkupyörän lahjaksi. Koulusta teimme retken Heurekaan ja olimme Nummelassa Kaikki pelaa-turnauksessa (futis). Sain vielä toisen vuoden pestin Haimooseen - luokanopettajaksi. Koulu sitten loppui ja jäin kesälomalle. Vietimme kauden päättäjäisiä Mikon mökillä.

Kesäkuu

Essi porukoineen oli Kreikassa ja Emma meillä hoidossa. Käytiin Korkeasaaressa, ääniteltiin, päästiin uimaankin, pestiin autoa, paistettiin lettuja - siinä meni viikko. Kesäkuun toisen viikon vietin Santorinilla perinteiseen tapaan. Pääsimme pesemään Ulkohuoneen vasta vähän ennen juhannusta, koska koko toukokuun ajan ilmassa oli ihan järjettömästi siitepölyä. Retkeiltiin Porvoosa ja Helsingissä. Juhlittiin lapsiamme, jotka täyttivät yhteensä sata vuotta.

Heinäkuu

Kuun alussa tehtiin pihahommia mm. orapihlaja-aidan leikkaaminen jne. Kävin Arin, Anjan, Timon ja Riston kanssa kuuntelemassa John C.Fogertyn keikan. Keskimäärin oli surkeat ilmat. Lähdettiin kuun toisella viikolla 4K:n matkalle eli Kivijärvi, Kaustinen, Kuopio, Koli. Kivijärvellä soitimme Woodstock-hengessä puolen vuorokauden "keikan" Arin kotitalon tuvassa. Kaustisella pörräiltiin puoli päivää. Penasta meni rengas, mutta Hytösen veljet korjasivat sen nopeasti. Oltiin yksi yö Kuopiossa ja sitten muutama päivä Kolilla, missä yövyimme Kolin Ryynäsessä upeassa aitassa. Koko reissun ajan oli kylmä. Loppukuusta sitten lämpeni ja tuli oikein heinähelteet. Pyöräilin paljon ja kävin toki uimassa. Irmeli meni töihin jo heinäkuun puolella. Essin ja lasten elämään tuli iso muutos.

Elokuu

Elokuun alussa vietettiin mahtavat karkelot, kun kaverini täytti 40. Oldman lauloi muutaman biisin. Käytiin kuuntelemassa Jari Sillanpään keikka kesäteatterilla. Koulu alkoi ja minä ryhdyin toimeen kuudennen luokan kanssa. Hisoriallista oli se, että hommaan kuului myös englannin ja ruotsin opetus. Kamarikuoro aloitti kauden omenajuhlilla yhden laulajan kotona ja Thromos aloitti päätöskonsertin treenaamisen. Yli kaksikymmentä vuotta kestänyt "tie" oli tulossa päätökseen marraskuun keikalla. Perinteiset markkinat sujuivat kivasti, mutta me olimme illalla Varjo-krouvissa, missä Oldman lauloi taas muutaman biisin. Ostin itselleni työauton - vm. 1994 olevan Nissan Micran eli Pampulan. 

Syyskuu

Normaali arki pääsi vauhtiin. Kreikan tunnit jatkuivat Lohjalla. Olimme Irmelin kanssa viikon Länsi-Kreikassa, Lefkasilla. Hyvä reissu. Lapsenlapset olivat meillä kuun viimeisen viikonlopun. Artturi mursi jalkansa ja joutui olemaan kuusi viikkoa kipsissä.

Lokakuu

Arki jatkui tavallisena. Treenattiin Kamarikuorossa Mozartia ja Thromoksessa juhlakeikkaa. Syysloman vietin kotona, Irmeli oli töissä. Kuun lopussa olin Vantaalla Entisten Saarijärven lukiolaisten illanvietossa - hyvin hauskaa. Pihatöitä tehtiin pääosin haravoimalla. Kävin eka kertaa syksyn aikana katsomassa HIFK:n peliä. Essi, E,,a ja pojat muuttivat takaisin taloonsa.

Marraskuu

Hyvin aktiivinen musiikkitoiminnallinen kuukausi. Lauloimme kaksi Mozart-keikkaa, toinen Tammisaaressa ja toinen Vihdissä - ihan tupaten täydet kirkot. Thromos piti Siirilässä puolihaikean päätöskonsertin, ja tupa oli kuta kuinkin täynnä. Mirva ja Petri tulivat meille keikkaa kuuntelemaan ja viettivät sitten toki illan kanssamme. Sitten taas Kamarikuoro keikkaili - tällä kertaa levyjulkkarin nimissä. Kävin myös keikkareissulla Vihdin kirkkokuoron riveissä. Kirkonkylän uusi kirjasto otettiin käyttöön ja käytiin siellä. Kävin katsomassa yhden HIFK-pelin.

Joulukuu

Normaalit koulutohinat - arvostelut ja juhlat. Käytiin kuuntelemassa Club for Fivea Vihdin kirkossa ja minä kävin lisäksi kuuntelemassa Hiiden Laulun joulukonsertin. Oltiin Espoossa katsomassa Artturin peliä. Meille se oli eka kerta, kun Arska pelasi Indiansin pelipaita päällä. Hänhän on ollut sen riveissä jo keväästä lähtien. Olin soittamassa Kauneimpien joululaulujen suurorkesterissa kahdella keikalla. Kaikki lapset ja Essin pojat olivat meillä jouluaaton. Käytiin Hesassa parikin kertaa tutustumassa mm. Länsimetroon ja Triplaan. Ostin 13 kk voimassa olevan museokortin.