Niin kauan kuin jaksan/viitsin tehdä töitä, on minulla erinäinen määrä velvollisuuksia, mutta onpa sitten oikeuksiakin. Yksi näistä oikeuksista on tietenkin tämä lomajuttu. Kun koululaisilla on hiihtoloma, on minullakin - samat vapaapäivät ja tietenkin samat työpäivät ja meillä koulutyötä tekevillä vielä jonkin verran enemmän. On siis pakollisia koulutuspäiviä ja kikyjä ja mitä niitä onkaan puhumattakaan ns. omalla ajalla tehtävästä työstä, jota sitäkin riittää. Olen esimerkiksi tällä lomasella tarkistanut kahdet kokeet, joista toiset olivat hyvin hitaat tarkistaa, koska niissä on (tai pitäisi olla) paljon kirjoitusta ~ historiasta on kyse.

Vietimme siis pari päivää Tampereella, kuten edellisessä tarinassa kerroinkin. Eilen juhlimme sitten Irmelin syntymäpäivää lasten, lapsenlasten ja Irmelin siskon kanssa. Niin, ja Miksa myös. Ei mitään pönötystä, vaan ihan leppoisasti Irmelin valmistaman erinomaisen ruuan kera ja höpötellen niitä ja näitä. Lyhyesti kerron, että menussa oli kala- ja lihasoppaa, alkupalana mustaa makkaraa ja jälkiruokana uunijäätelöä, josta tässä yhteydessä kuva. Olipa muuten tajuttoman hyvää.

kakku.jpg

Onnistumme saamaan kaikki perheemme jäsenet paikalle pari-kolme kertaa vuodessa. Useimmiten se tapahtuu synttäreiden, äitien- ja isänpäivän tienoilla tai sitten suurina juhlapyhinä. Meidän lapset ovat useamminkin paikalla samaan aikaan, mutta että sitten nuo Essin pojat ja Emma saadaan saman katon alle, onkin isompi juttu. Ei sillä, etteivätkö he mielellään tulisi, mutta onhan heillä omat juttunsa, kuten pelitreenit tai ottelut.

Paljon on vettä virrannut erinäisissä virroissa, kun nämä lapsoset ketterät olivat pieniä. Heidän yhteisikänsäkin on jo yli 100, joskin eivät he vielä Irmeliä ja minua saa kiinni, koska me olemme yhteensä reippaan kaksikymmentä vuotta vanhempia. Lapset saavat meitä joka vuosi yhdellä kiinni, koska heitä on kolme eli noin kahdenkymmenen vuoden päästä he ohittavat meidät.

pere.jpg

Lomalla minun aikani kului myös musisoidessa jonkin verran. Äänittelin hieman sellaisia biisejä, joita olen joskus tai ihan hiljattain tehnyt ja mitein sitten myöhemmin, olisiko niillä mitään suurempaa jalostamisen mahdollisuutta. Pitkästä aikaa rämpytin sähkökitaraa - kamalaa.

Näin hiihtoloman aikaan - tai puhutaan tänä vuonna vain viikosta kahdeksan tai vain lomasta - näkee kevään tulemisen valon vahvana lisääntymisenä. Näkyisi vielä paremmin, jos olisi lunta, mutta eihän täällä etelässä sellaista ole. Vuonna 2008 oli muuten hyvin samanoloinen joutava vuodenaika ja silloinkin terminen talvi meinasi jättää tulematta. Tuli kuitenkin ~ maaliskuussa ja kesti kaikkiaan 9 päivää. Käsite terminen talvi = ajanjakso, jolloin ulkoilman lämpötila on pysyvästi pakkasen puolella ja se hyväksytään sitten, kun pakkasjakso on kestänyt vähintään muutaman päivän - olikohan se viisi päivää. Eipä ole sellaista vielä näkynyt ja aika kiire alkaa keväällä olla, jos pakkaseksi mielii vielä kääntyä. Mahdotontahan se ei ole.

Päivän valoa tulee joka tapauksessa lisää. Aamulla seitsemältä tuolla ulkona näkee jo mainiosti ja ihan kuuteen asti illalla  ihan sama juttu. Viimeksi, kun olimme koulussa, nousi aurinko meillä 8.07 ja laski 17.08. Tänään vastaavat luvut ovat 7.41 ja 17.32 eli lähes tunnin verran on tuo auringon loisteaika lisääntynyt ~ ei sitä kyllä ole näkynyt, mutta juuri nyt se loistaa kirkkaasti tähän tietohallintohuoneeseeni ja saattaapa olla, että kevään ensimmäinen retki Salmiin tapahtuu iltapäivän aikana. Tässä tämän kuluneen viikon aikana maamme yli on hujahtanut parikin melkoista pöhellystä ja söhellystä (siis huonoa keliä), mutta juuri nyt näyttää tämä vaiva olevan ohi.