"Nyt on loma, ei riehu rehtorit...." Joskus kauan sitten veljeni keksi tämän lausahduksen ja mikäs siinä. Koska olen edelleen työhommissa mukana, on minulla velvollisuuksien lisäksi myös oikeudet, kuen nämä lomat.

Meillä ei ole mitään maata kaatavia suunnitelmia lomaksi, mutta kerronpa niistä sitten, kun olemme päässeet lomaviikon loppuun. Kaikenlaista tässä pyritään tekemään, mikä nyt meille sopii. Emme missään nimessä mene minnekään kauas eli ei mitään ulkomaan reissua. 

Perjantai-iltana katsoin Kärpät-HIFK-matsin, joka tuli ilmaiskanavalta. Hyvä peli, Kärpät sai oikeasti turpaan, joskin otti revanssin sitten eilen illalla Helsingissä. Sinänsä erikoinen peli tuo perjantainen, että oululaiset painostivat ja hallitsivat koko ajan, kun taas HIFK kävi tekemässä maalit. Pelihän päättyi aika reippaalla erolla, 1-5 hesalaisille. Puolustus oli nyt pedoilla hyvässä kunnossa ja kun maalilla suheerannut Atte Engren oli tosi hyvässä vedossa, oli lopputulos sitten mikä oli. Lauantain peliä en nähnyt, joten en osaa sanoa, miten tasaväkistä tai epätasaista pelaaminen oli. Oululaiset joka tapauksessa veivät matsin 1-4. 

Lauantaina oli kylmä ja vähän kurja ilma, joten en mennyt suunnittelemalleni kävelylenkille, vaan piipahdin kuntosalilla polkemassa kuntopyörää ja kävelemässä juoksumatolla. Ajattelin vähän vahvistaa jalkojani, ennen kuin kevät koittaa sillä tavalla, että pääsen pyöräilemään. Voisihan nyt pyöräillä, mutta siellä on liian kylmä minulle eli vähintään +10 astetta pitää olla, että lähden ulos polkemaan.

Lauantainakin saunottiin, mikä nyt ei ole mitenkään harvinaista. Savustettiin lohta ja herkuteltiin sillä. Katseltiin Putous ja SuomiLove ja siinähän tuo lauantai-ilta meni.

Tänään on satanut aika lailla rajusti. Niinpä olemme pysyneet sisätiloissa, joskin kävin puolen tunnin kävelylenkillä ennen kuin tuo pahin sadehässäkkä alkoi.

Irmeli teki erikoisen mahtavan lounaan ajatuksella "otetaan mitä löytyy ja sekoitetaan sopivasti". Oli hän oikeasti suunnitellut. Hän wokkasi vihanneksia ja teki nuudeleita ja sitten sotki koko komeuden yhteen ja siitä tuli jotain, jota on vaikea nimetä, mutta se oli sairaan hyvää.

wokkiruoka.jpg

Jotta makunautinto olisi ollut sopivasti orientaali, valitsimme ruokailuaseiksi syömätikut. En oikein hallitse niiden kanssa pelaamista ja nälkä siinä olisi syödessä tullut, ellen olisi antanut periksi ja hakenut haarukkaa. Yritys silti hyvä.

puikkoruoka.jpg

***********

Iltapäivällä kasasin muutaman soittimen ja läppärin äänittääkseni pari biisiä. Tai itse asiassa ei vielä koko biisejä, mutta ainakin pianon, lyömäsoittimet ja basson. Lähes sen verran sain aikaiseksi, mutta huomasin ihan lopuksi soittaneeni toisessa biisissä yhden tahdin liikaa siirtyessäni b-osasta c-osaan, mikä tarkoittaa, että koko homma uusiksi. Enpä enää tänään viitsinyt siihen ryhtyä, joten teen sen sitten, kun viitsin ja ehdin.

Tämän illan suunnitelmiin kuuluu ainakin Voice of Finland. Muuten en lupaa yhtään mitään. Lomailen tässä kevyesti.

musasointi.jpg