Viikko hurahti taas ihan omalla huimalla vauhdillaan. Meillä päin aurinko nousi viime maanantaina 8.35 ja laski 16.38. Tänään vastaavat kellonajat ovat 8.20 ja 16.54 eli 31 minuuttia on tuohon valoisaan aikaan tullut lisää ja senhän näkee mainiosti aamuisinkin ~ lähden useimmiten kouluun noin puoli kahdeksan maissa enkä enää tarvitse pitkiä valoja. Loppuviikosta oli selkeää ja siksi aamut olivat muutenkin kirkkaammat kuin yleensä. 

Viikolla oli tämän vuoden talvi. Meillä oli pakkasta vissiin kolmena, ellei neljänäkin päivänä peräkkäin ja kylmimmillään lämpötila taisi jonain yönä mennä -10:een. Nyt on taas lits ja löts ja huomenna ennusteiden mukaan vielä märempää. Nämä hassut pakkaspäivät eivät riitä virallistamaan termistä talvea ja niinpä sitä ei tänä vuonna ole tullut ollenkaan - aika käy vähiin, sillä aurinko nousee joka päivä hiukan ylemmäs ja se kyllä lämmittää, kun kohdalle sattuu. Valon määrä kasvaa - anyway.

Muuten viikko sujui oikeastaan vanhaan malliin eli aamulla töihin ja illalla jotain. Toki poikkeusjuttujakin sattui. Meillä oli Pena (eli se parempi auto) huollossa Auto-Kehällä parin päivän ajan ja saimme sieltä Hetrzin kautta laina-auton toki ilmaiseksi. Mutta että olipa huono auto. Oikein piti mennä katsomaan netistä, mitä tuollainen rottonen maksaa ja kyllä hämmästyin. Suorituskykyynsä ja ennen kaikkea ajomukavuuteensa ja -vakauteensa nähden ihan järjettömän kallis kärry. Uutena halvinkin malli oli jotain 25000€ ja jos jotain erikoisempaa hankki siihen lisäksi alkoi tuhatlappusten syöksyvirtaus. Kyllä oli ikävä omaa Penaa. Kaikkein eniten minua häiritsi se, että koko tuokkonen oli hillittömän herkkä tuulelle ja kuopille ja sitä piti ohjata ja pitää kiinni koko ajan. Ei meidän Pulsar ole sellainen - Micra kyllä on, mutta sehän on vm-94 - ei siitä olla. En nyt kerro tuon laina-auton merkkiä ja mallia, ettei se pahastu ja masennu, mutta autotuntijat kyllä näkevät kuvasta heti, mistä on kysymys.

ford.jpg

********

 Iltaisin ehdin hieman lenkkeillä ja torstai tietenkin meni kuoron kanssa. Yhtenä iltana auttelin yhtä Essin poikasta matematiikassa ja lueskelin ja soitin. Tekemistä on kyllä ihan riittänyt.

Telkkariakin on katsottu. Nämä nykyajan systeemit on sellaisia, että eipä juuri tule mitään katsotuksi suorana, vaan niitä sitten katsoo joko boxilta tai striimeistä. Areenalta löysimme italialaisen kahdeksanosaisen "Loistava ystäväni"-sarjan, josta minä en oikein pidä, mutta katselen sitä ihan Irmelin seuraksi. Voice of Finland alkoi reipas viikko sitten ja sitä minä aion seurata, koska hyvät laulusuoritukset kyllä aina kiinnostavat. 

Perjantai-iltana kävin jälleen kreikan tunnilla kerjäämässä vaikeuksia itselleni. Ikään kuin kreikan verbioppi ei olisi muutenkin hankala, mutta kun siihen sitten sotketaan vielä sen kielen passiivi, joka taas ei ole samanalainen kuin meillä, vaan ne muodot ovat ikäänkuin intransitiivimuotoja, tavallaan ne ovat ihan aktiiviverbejä ja ovatkin, mutta niiden perusmuoto on erilainen kuin suurimmassa osassa verbejä ja sitten aoristi, imperfketi, perfekti ja pluskvamperfekti ovat oma juttunsa. Lisäksi ne taipuvat ihan eri tavalla eri persoonamuodoissa. On oikeasti vaikea asia.

elli.jpg