Irmeli sai ystävältään vinkin sellaisesta retkikohteesta, missä emme koskaan aikaisemmin ole käyneet. Paikka ei edes ole kaukana - homman nimi vain on sellainen, että pitää tietää, mihin menee.

Ihan tuolla Etelä-Vihdissä - itse asiassa moottoritien eteläpuolella on Palojärvi-niminen kylä. Siellä on järvi, nimeltään Palojärvi, joka sitten kapenee ja laskee kohti lounasta muodostaen melkoisen vedenvirtauksen, jota Palakoskeksi kutsutaan. Nyt tietenkin, kun on satanut paljon ja vesialtaissa on runsaasti vettä, on tuo putouskin melkoinen ja ihan sitä koskeksi kehtaa sanoa.

palakoski.jpg

Tuon kosken välittömässä läheisyydessä on korkea kallio, josta on upea näkymä. Sillä on hauska nimi - Mummusali. Itse asiassa tuli Koli mieleen, mutta ei sieltä kylläkään mitään järveä Pielisen tapaan näe, mutta silti jonkinlainen vastaava tunne syntyi.

n%C3%A4kym%C3%A41.jpg

 

Alueelle löytää kyllä helposti kaivamalla netistä ohjeen. Kuukkeliin kun kirjoittaa vaikka Palakosken virkistysalue, niin sieltä se löytyy esittelyineen ja ajo-ohjeineen. Paikka kuuluu Uudenmaan virkistysyhdistyksen kuvioihin ja netistä löytyy tietoa myös muista Uudenmaan alueen vastaavista kohteista.

Tuolla virkistysalueella on patikkapolku, joka 4,3 km pitkä, mutta jos ei halua sitä kävellä, niin Mummusalin kallioille pääsee myös merkittyä kilometrin reittiä pitkin. Meillä oli matkassa pienet eväät ja kaffetta ja siinä kalliolla nämä herkut nautittiin ja samalla juteltiin paikalle tulleen nummelalaismiehen kanssa.

Ilma suosi ihan mukavasti ja kun luntakaan ei ollut laisinkaan, niin mikäpäs siinä kulkiessa pikkukengät jalassa - ei ole ollut tänä "talvena" lämminvuorinahkasaappailla eikä piikkipohjilla käyttöä. Palakosken ulkoilualuetta suosittelen ihan lämmöllä.

kallikukku.jpg