Lapsena ihailin usein joidenkin ihmisten kodeissa sellaisia seiniä, joille oli asetettu valokuvia ja jitakin todistuksia ja merkittäviä muistoja. Meillä ei sellaista ollut, mikä jossain määrin harmitti. Ehkä ainakin jotkut valokuvat olisivat olleet mieluisia, mutta eipä niitä seinälle laitettu. Äiti kyllä jossain vaiheessa osti kehyksiä ja laittoi joitakin kuvia näytteille, kuten vaikkapa ylioppilaskuvat.

Eipä minullakaan ole tähän ikään ja hetkeen mennessä sellaista seinää koskaan ollut eli ei se ehkä koskaan niin tärkeää ole oikeasti ollut, mutta tässä syksyllä minulle sitten heräsi sellainen tunne, että laitanpa sellaisen.

Homma lähti oikeastaan liikkeelle siitä, kun sain Thromokselta päättäjäislahjaksi kunniakirjan. Naulasin sen seinälle tuohon silmieni yläpuolelle ja siinä se on siitä alkaen itsekseen töllistellyt. Kun aloin sitten tehdä jatkosuunnitelmaa tuota seinää ajatellen, päätin etten täytä sitä perinteiseen tapaan meidän perheen valokuvilla, joskin kyllä siihen vielä sellainenkin tulee. Ajattelin hiljalleen läiskiä siihen joitakin sattumuksia tämän eloni varrelta - sellaisia juttuja, jotka ovat olleet tärkeitä.

Ensimmäiseksi välähti mieleen saada tapetille hyvä kuva Thromoksesta. Jos nyt joku lukee tätä ja ihmettelee, mikä se Thromos on, kerrotaan lyhyesti. Perustin sen keväällä 1998 ja kyseessä oli silloin laulu- ja soittoyhtye. Se muuttui noin kymmenen vuotta sitten lauluyhtyeeksi, kun aloimme veisata käytännössä pelkkää a cappellaa eli ilman säestystä tehtyä laulumusaa. Luotsasin porukkaa koko sen olemassaolon ajan ja paljonhan me saimme aikaiseksi.

thrkuva.jpg

Seuraavaksi keksin laittaa raameihin elämäntyöni päättymisestä kertovan blanketin. Siinä on ihan yksinkertaisesti hyväksyntä sille, että eroanomukseni vakituisesta virasta hyväksyttiin ja tälläsin sen sitten tuohon silmieni eteen muistuttamaan, että vanha ukko voisi vaikka luopua jo.

Tuon eroanomukseni päällä on vanerilevy, jossa lukee Ei. Se ei siis tarkoita, että eroanomukseeni olisi vastattu kieltävästi ~ ei. Tuo vanerilevy on itse asiassa olutlasin alusta, sen toisella puolella on minun nimeni. Kyseisen levyn sain viime kesänä ystäväni Kimmon juhlissa - kaikki juhlissa olleet saivat samanlaisen. Tämä taas liittyy Kimmon ja hänen (ja minunkin) kavereiden yhteiseen olutprojektiin. 

Mitä siihen nyt sitten seuraavaksi on tulossa taitaa liittyä meidän perheeseen. Otin viime viikonloppuna kuvan perheestämme, missä ovat siis Irmelin ja minun lisäksi Irmelin sisko, meidän lapset ja Essin lapset sekä Kertun miesystävä. Se tulee nyt sitten tuohon komistamaan seinää.

thrkuva1.jpg