On sitä aikaan eletty, että pitää tehdä kouluhommia etänä. Tässä joutuu tosissaan miettimään, mitä oikein näille oppilaille laittaisi tehtäväksi, koska jotkut asiat ovat vaan kerrassaan niin vaikeita, että lapset eivät niitä pysty tekemään, jos ei jonkinlaista opastusta ole lähellä saatavissa.

Olen toteuttanut vaikeimpien asioiden opettamisen tekemällä videoita, jotka lapset saavat katsoa silloin, kun ehtivät ja kykenevät. Matematiikka, enkku, ruosti ja äikkä toteutuvat paljolti tätä kautta. Muihin aineisiin kaivan netistä linkkejä tai annan vaan luettavaksi ja paikkaan sitten, kun palaamme kouluun, jos sinne nyt enää tänä keväänä päästään.

et%C3%A41.jpg

Matematiikan, enkun, ruotsin ja äikän opettaminen videolla käy kyllä koko lailla samoin kuin koulussakin. Videoin ja neuvon - ei tässä muukaan auta. Jos lapsilla on joku hankaluus, josta hän ei selviä, voi hän toki kysyä vanhemmiltaan, mutta hän voi myös soittaa minulle. Olen antanut puhelinajan ja päivystän siinä sitten ihan valmiina ja kaikki oppikirjat lähellä ja niin saadaan homma hoitumaan tarvitessa. 

Jotta homma ei kävisi tylsäksi, on tässä alettava miettiä uusia juttuja. Yksi merkittävä juttu on nykytekniikan käyttäminen. WhatsAppissa voi pitää neljän hengen ryhmäkeskustelun ja onhan sitten esim. Teams ja Zoom. Niiden pitäisi myös toimia.

et%C3%A42.jpg

Äkkiseltään kukaan ei usko, miten paljon tähän hommaan kuluu aikaa. Parhaimpina päivinä saa helposti väännetyksi saman ajan kuin olisi koulussa. Linkkien etsiminen, lukeminen, tehtävien tekeminen ja toteuttamisen miettiminen ovat hitaita hommia.

Pitkän päälle ei kiva homma...