Kävin myöhään nukkumaan. Tai jos ollaan tarkkoja, kävin hyvin aikaisin unten maille. Kello taisi olla puoli yksi. Väsytti. Katsoin telkkaria. Ylen Olohuone viekoitti minut seuraamaan ohjelman loppuun. Pikaisella toteutuksella hyvä ohjelma. Kuustonen juonsi. Haastatteli netin kautta ihmisiä. Haastatteli illan esiintyjiä. Kahden metrin väli. Pyhimys, Vesala, Pauli Hanhiniemi. Outoa, kun ei ollut yleisöä.

iltaa.jpg

Eilen oli omituinen päivä. Nämä karanteeniajat ovat muutenkin outoja. Aamulla heräsimme oikeaan lumen tuloon. Maassa oli lunta. Enemmän kuin koko talvena kertaakaan. 

Kuuntelin radiota, luin Hesarin. Söimme aamiaisen. Tein lumityöt. Irmeli teki ruokaa. Lähdimme päiväkävelylle, kun aurinko paistoi, hetkessä pilvet nousivat ja kohta taas satoi lunta. Vaakasuoraan. Ikävä tuuli puhalsi teräviä hiukkasia suoraan kasvoihin. Tylyä.

lunta.jpg

Saunoimme. Söimme. Katsoimme telkkaria.

Nukuin oudosti. Huonosti. Heräsin 4.20, pimeää. Perjantaina oli kevätpäiväntasaus. Ei innosta kauheasti. Nämä k-kuviot valtaavat ajatuksia. Koko maailma on sekaisin. Uutisointia. Yksi vanhus on kuollut. Sanoivat, että k-tautiin. Aika moni julkisesti tunnettu ihminen on sairastunut. Ihmiset ovat epätietoisia. Kaikki.Yli 500 varmennettua tartuntaa. Oikeasti varmaan 10000-15000. Suurin osa sairastaa k-taudin suhteellisen vähällä. Osalle tulee kovat oireet. Mistä sen voi tietää? Pitää olla varovainen, ainakin yrittää. Lapissa turistit ovat kuin ei mitään olisi tapahtunut. Sieltä tiedetään jo tartuntaketjuja. Itsekästä. Idioottimaista. Hallitus. Kiristäkää. Tämä on nopeasti ohi, kun kansa ei villinä touhua. Saa nähdä, kuinka koulujen käy. Ensin koko peruskoulu laitetaan kiinni, sitten yhtäkkiä avataan ovet alaluokille. Outoa poukkoilua. Kenenkään koulutaival ei kärsi muutaman viikon paussista. Ihmisten pitää nyt jaksaa kestää tämä lyhyt aika. Ensin vielä kolme viikkoa. Sitten ehkä vähän lisää. Ensi vuonna tätä muistellaan jo ihmeellisenä ajanjaksona, joka vaan piti kokea.

Kello on 5.04. Auringon kajastus näkyy jo itäisellä taivaalla.