Tämä ns. talvi on jo ohi - siis periaatteessa. Vanhaan aikaan sanottiin, että talvikuukaudet ovat joulu-, tammi- ja helmikuu. Maaliskuu on jo kevätkuukausi, teoriassa. Sillä tavalla se toki pitää paikaansa, että tässä kuussa päivien valoisa aika pitenee hurjaa tahtia ja kun vaan aurinko pääsee päivällä paistamaan, se on ensinnäkin aika korkealla ja toisekseen se lämmittää ja ruskettaa ihoakin.

Kulunut hyvin pitkä marraskuu on lähes koko ajan ollut pilvisen harmaa - lonkeronvärinen taivas. Turhaan minä siitä tässä kirjoittelen ~ ovathan sen kaikki täällä Etelä-Suomessa nähneet. Melkoisen huikeita päiviä on ollut. Välillä kaunista ja aurinkoista, välillä tosi rajuja tuulia ja ilkeitä sadekuuroja ja vähän kovempaakin sadetta. Vesimäärä on ollut melkoisen suuri ja nuo järvet ja joet taitavat olla aika täynnä.

Eilen oli taas sellainen kammotuspäivä. Isoja räntärättejä sateli oikein hullunaan ja takuulla siinä pääsi kastelemaan itsensä. Ihan oli pakko ottaa lumiharja käyttöön, kun lähdin koulusta, kun Pampula oli saanut ilmeisesti ensimmäisen kerran koko tämän kuluneen lukuvuoden aikana lumikerroksen päälleen. Voi olla,  että jotain pientä on aiemminkin sadellut, mutta ihan pientä se on ollut. En minä enää muista ~so what.

lumipampula.jpg

Olin jotenkin eilen aamulla ajatellut, että menen iltapäivällä/illalla kävelylenkille. Heh heh! Olipa nimittäin sen verran synkeä keli, että toteutus jäi hyvästä suunnitelmasta huolimatta puuttumaan. Meninkin salille ja katsoin ikkunasta sitä kurjuutta. 

Niin siinä taas kävi, että se vähäinen lumen näköinen söhry katosi jonnekin yön aikana. Minne lie mennyt, mutta epäilen, että roudaton maa imi aika lailla. Eilisen räntämyräkän jäljiltä tie oli liukas. Pitipä ajaa kuta kuinkin varovaisesti kotiin, koska työmatkani on yhtä parin kilsan pätkää lukuunottamatta hyvin mutkainen ja tiekallistuksetkin parissa paikassa aika jyrkät.

Forecan 10 vuorokauden ennuste näyttää aika lailla samankaltaista vaihtelevaa säätä lämpötilojen liikkuessa öisin pikku pakkasella ja päivisin jonkun verran plussan päällä. Saapas nähdä eli stövel se.