Näin keväisin innostumme aina menemään pikku retkille jonnekin tuohon lähelle. Emme yleensä mene niin sanotusti merta edemmäs kalaan, vaan pysymme pienehkön ajomatkan päässä kävelemiseen ja pienelle vaeltelulle sopivissa kohteissa. Usein meillä on ollut pienet eväätkin matkassa ja kesäisin kuljemme ihmettelemässä uusia uimapaikkoja. Täältä meiltä käsin ei tarvitse hirveän kauas mennä, koska kaikkea näihin juttuihin sopivia paikkoja kyllä löytyy.

Tänään menimme sitten taasen tuonne Salmiin. Sehän rajoittuu Nuuksioon ja Salmista pääsee merkattuja reittejä pitkin esimerkiksi Luontokeskus Haltiaan. Tällaisen reissun olemme kerran kävelleet - pari kolme kesää sitten.

Eiliseen verrattuna oli kyllä aivan upea ilma. Ei eilenkään muuten niin huonoa ollut, mutta ne lumikuurot ja aikamoiset tuulen henkäykset olivat ikäviä.

Ajoimme siis Salmiin. Aurinko paistoi kirkkaasti ja eilen sataneesta lumesta oli vielä rippeitä jäljellä niin, että näytti ihan keväiseltä päivältä. Huristelimme Paratiisiin saakka ja jätimme auton perinteiseen paikkaan lähelle Iso-Parikkaan pohjoisosaa. 

salmi1.jpg

Hiljakseen siinä kävelimme sitten Vähä-Parikkaalle asti. Selkeästi saattoi havaita, että esim. kuntosalien ovet ovat suljettuja ja toki tuo hyvä ilmakin vaikutti asiaan Kävelijöitä, pyöräilijöitä ja juoksijoita oli melkoisen paljon. Löytyiåä yksi uimarikin. Tuo rohkea kaveri hakkasi nyrkillä jäätä rikki, että pääsi hieman syvemmälle. Eipä hänellä mikään kiire tuntunut olevan sieltä poiskaan. Kyllähän se niin on, että moneen sitä ihminen pystyy. Minä vaan en kykenisi ja siihen alkaa kyllä olla fysiogisia esteitäkin. Mutta en minä missään nimessä oli moiseen nuorena ja terveenäkään alkanut.

salmi5.jpg

Kävelimme leppoisaa ja melkoisen reipasta tahtia, mutta kyllä siinä silti tunti hupsahti - ei siis huono lenkki ollenkaan. Huoöimatta sen k-jutun läsnäolosta, on pakko todeta, että taas se kevät on tullut. Kevätpäivän tasauskin meni tavallaan ohi enkä oikein siihen jaksanut innostua, kuten normaalisti aina. Kylläpä se sen verran vaikuttava tauti tuo k-viruksen aiheuttama hässäkkä on.

salmi3.jpg