Kaikkeen löytyy keinot. Perinteinen pääsiäisateriamme, johon on kutsuttu kaikki lapset ja lapsenlapset ynnä muut asianosaiset sai sittenkin koronakeväistä jatkoa, vaikkakin huomattavan vaivattomammin ja ainakin virustorjuntaa ajatellen turvallisemmin.

Kun tämä nykytekniikka mahdollistaa vaikka mitä, niin päätimme järjestää virtuaaliaterian. WhatsApp-ryhmä valmiiksi ja sitten vaan homma käyntiin.

DSC_0017.jpg

Kerttu ja Miksa Hesassa, Essi ja lapset tuosta kilometrin päästä ja me täältä kotoa. Paavo valmistautui työvuoroonsa ja oli nukkunut ruoka-aikanamme. Hänhän käy töissä yöllä, joten vuorokausirytmi on hieman erikoinen

Homma on siis tähän maailman aikaan tärkeä ja hyvä yhteyksien pitoon sopiva juttu. Tämän poikkeuslain aikana emme ole tavanneet lapsiamme ja lapsenlapsia kuin vähäisessä määrin ja silloinkin ulkosalla. Nyt kun ilmat ovat hieman lämmenneet, olemme voineet viettää kahvihetkeä, yhteisiä pihahommia ja pääsiäismunien piilotusta täällä meidän puutarhassa ja Ulkohuoneessa Essin ja hänen lastensa kanssa, mutta Kerttua ja Paavoa ei ole tavattu kuin kerran viime kuukauden aikana. Silloinkin ulkona ja määräetäisyyden päässä.

Teknisesti yhteydet toimivat hyvin, mutta jos moni yrittää puhua yhtä aikaa, niin silloin on ihan mahdotonta saada selvää kenenkään puheesta. Tämä ehkä toimii myös opettavaisena toimena ajatellen esim. puheenvuorojen jakamista ja oman puhevuoron odottelua.

Olemme pitäneet WhatsApp-meetingejä jo muutaman kerran, mutta näitä videoneuvottelusysteemejä on toki paljon enemmänkin. Etätyöhommissa käytän Hangouts Meet-sovellusta ja meidän Woodstock-ryhmällä Teams-sovellusta näihin kuvapuheluihin.

DSC_0014.jpg