Viimeksi kertoilin hieman, miten tämä koronaviruksen leviämisen estohomma on vaikuttanut normaaliin elämääni siinä mielessä, että mitä olen joutunut jättämään pois kuvioista ja miten se vaikuttaa lähitulevaisuuteen. Nyt ajattelin kertoilla, mitä olen tehnyt ja joita nyt olisin muutenkin tehnyt ilman eristystäkin.

Olen siis viettänyt elämääni pääasiassa kotona, joskin olen käynyt koululla kahtena päivänä lähiopettamassa ja menen sinne taas huomenna. 

Lenkkeily

Minulla lenkkeily on pääasiassa kävelylä, joskin kun ilmat tästä lämpenevät, luulen alkavani pyöräilyhommat. Kävin jo helmi- maaliskuussa kuntosalilla polkemassa kuntopyörää ja crosstraineria (vai mitenkähän se kirjoitetaan) sekä kävelemässä juoksumatolla vahvistaakseni kevättä ajatellen pyöräilyssä tarpeellisia reisilihaksia. No, sehän juttu jäi kesken jo kolme viikkoa sitten, mutta enköhän tässä kohdakkoin pääse alkuun. Pyörä on kyllä ihan kunnossa. Olen siis kävellyt viime aikoina hyvää tahtia ja parhaimmillani kymmenen kilometrin kierroksia. eipä tuolla taipaleilla liiemmin ole vastaantulijoita ollut. Silloin tällöin käydään Irmelin kanssa rauhallisella kävelyllä - puolesta tunnista vajaaseen tuntiin. Liikkuminen on joka tapauksessa lähes päivittäistä.

free1.jpg

2. Tietokonehommeleita

Videoita ja digikuvia olen vähän laitellut, netistä luen uutisia ja jonkin verran musiikkihommiakin olen väännellyt nimenomaan pöytäkoneen kautta. Hieman on tullut nuottihommiakin tehdyksi, mutta kieltämättä työskentelyn määrä on tosi paljon vähäisempää nyt, kun suurin osa tietokoneajasta on koulutöiden tekemistä. Facebookia tietenkin luen täältä ja sitten puhelimella tulee pidetyksi muita yhteyksiä. 

free2.jpg

3. Lukemista

Olenpahan tässä ehtinyt melko paljon lukeakin, joskin yllättävän paljon saa aikaa tyhratuksi muihinkin harrastuksiin eikä sentään jokaista vapaahetkeä saa menemään lukukirja kädessä. Jos tämä tilanne olisi tullut silloin kin olin noin 15-vuotias, niin todennäköisesti olisin käyttänyt kaiken aikani nimenomaan lukemiseen, koska silloin ei ollut ihan samanlaista tarjontaa kuin nykypäivänä. Minä luin jatkuvasti juuri niinä nuoruuden vuosina ja olin kirjaston superkuluttaja. Tuossa on kuva minun dekkari- ja jännityshyllystä joskin on siihen näemmä muutakin päässyt, kuten Väinö Linnan Täällä Pohjantähden alla-eepos. Nyt, kun ei pääse kirjastoon, lueskelen vanhoja hyviä kirjoja uudestaan tai saattaa olla niin, että aloitan kirjan, mutta en välttämättä lue sitä uudestaan, jos muistan sen sisällön liian hyvin. Muutenhan en koskaan lopeta kirjaa kesken, mutta tämä sääntö koskee aiemmin lukemattomia opuksia. Kävi minulle viime vuonna niin yhden kerran Henry Millerin kirjan kanssa. Se oli niin saastaista tekstiä, että en kyennyt jatkamaan. Toinen kirja, jonka melkein jätin kesken oli Kalle Päätalon joku opus. En pitänyt siitä yhtään, mutta hammasta purren ja verta hikoillen sain sen luetuksi, mutta enpä sittemmin ole Päätaloja lukenut.

free3.jpg

Musisointi

Omia musajuttuja on tullut tehdyksi tavallista enemmän, koska tässä kuitenkin on kodin seinien sisällä aika pääsääntöisesti. Olen tehnyt omia biisejä ja niiden ympärillä olen tehnyt ehkä enemmänkin ajatustyötä, joskin olen demoillutkin ja lähettänyt niitä eteenpäin. Olen myös kaivanut Oldmanin vanhoja biisejä naftaliinista ja esittänytkin niitä Facebookin suorissa lähetyksissä. Huomenna aion vielä tehdä yhden esityksen, mutta sitten annan taas olla jonkin aikaa.

free5.jpg

Telkkari ja radio

Näiden molempien osuus on jossain määrin kasvanut. Telkkarista löytyy tällä hetkellä koko ajan joitakin hyvin tehtyjä sarjoja ja kun on Areena ja Katsomo ja Ruutu ja sitten vielä boksilla aika paljon leffoja, niin meneehän se aika sitten näidenkin parissa. Radiota kuuntelemme aina aamuisin ja viikonloppuisin on sitten myös aika vilkasta kuuntelemista, mutta harvemmin me viikolla iltaisin kuuntelemme. 

free4.jpg

Pihahommat

En ole vielä aloittanut, mutta lähimmän kuukauden aikana täällä alkaa olla pihan jyystäminen edessä. Haen tiistaina sammaljyrsimen ja katsotaan mitä siitä touhusta tulee. Haravaa saa joka tapauksessa luvan heilua lähiviikkoina.

**********

Eipä tässä vielä ole mökkihöperyys iskenyt ja niinhän se menee, että päivä kerrallaan. Kun ei tiedä, kauanko tämä homma kestää, niin mitäpä sitä liian paljon pohtimaan. Kai tämä joskus loppuu.