Korona puhuttaa koko ajan. Ihan sama, minkä hökötyksen avaa,sieltä tulee pääasiassa uutisointia tästä viruksesta ja sen aiheuttamasta kurjuudesta. Kyseinen vakava tauti aiheuttaa valtavan paljon huolta ja harmia kaikkialla maailmassa ja onhan se hurjaa, että se eupervallatkin polvilleen.

Tässä omassa mikromaailmassani vaikutukset ovat tietenkin globaalisesti pieniä. Mitä olen menettänyt tässä poikkeulakien aikana ja mitä suunniteltuja juttuja joudun kaiketikin tai ihan varmasti perumaan?

Työ
Eläkkeellä olosta huolimatta käyn töissä sijaisena ja minulla on sopimus toukokuun loppuun saakka. Työni on tällä hetkellä pääasiassa etähommaa eli opettajana toimiminen tapahtuu täältä kotoa käsin. Kerran viikossa käyn kuitenkin tekemässä lähiopetushommaa eli hieman tässä normaalissa elossa mennään. Joka tapauksessa tällä menetelmällä menetän niitä päivittäisiä sosiaalisia kontakteja niin työkavereihin kuin oppilaisiinkin. Tässä työssä se on äärimmäisen tärkeä osa, mutta nyt ei voida tehdä mitään asialle.

Välikommenttina sen verran, että auto tuli pestyksi tuossa viikonlopun aikana. Sieltä tuli sitten esiin taas oikea väri.

nissan.jpg

Muut sosiaaliset kontaktit
Meidän kolme aikuista lastamme asuvat kaikki lähellä. Kaksi automatkan päässä ja yksi kymmenen minuutin kävelymatkan takana. Emme ole käyneet toistemme luona kolmeen viikkoon. Onneksi on tuo WhatsApp-ryhmä, jonka avulla pidämme näköyhteyttä ja olemme kaikki yhtä aikaa äänessä. Kavereitakaan en ole nähnyt, mutta samalla tavalla on tullut soitelluksi. Viime viikolla muutama kuvapuhelu, kun se nykyaikana on niin helppoa.

Harrastukset
Minullahan on sen kaltaisia harrastuksia, joissa kokoontuu paljon ihmisiä samaan paikkaan eli niinpä ne on täytynyt laittaa syrjään nyt tämän poikkeusajan ajaksi. Kuoro tietenkin, joka on niin minulle kuin muillekin melkoisen raju juttu. Nyt vaan kestetään tämäkin ja treenataan tulevia konsertteja varten. Laulan Vihdin kamarikuorossa ja meillä olisi ollut puolentoista viikon päästä Händelin Messias-oratorion esitys, mutta sepä sitten jää tulevaisuuteen. 

Käyn kreikan tunneilla Hiiden Opistossa ja sekin on nyt laitettu jäihin, mutta sekin homma toimii lukemalla kotona joitakin juttuja. Olen opiskellut tuota kieltä jo kohta kolmekymmentä vuotta eli eiköhän tässä jotain osata.

Olen nyt kerran käynyt yhden bändin treeneissä. Sekin on tietenkin tauolla, mutta katsotaan sitten, kun hässäkkä on ohi.

Matkustelu
Me olemme tässä viimeksi kuluneiden vuosien aikana tykänneet jonkin verran reissaamisesta. Kun rouva tuossa aiemmin keväällä täytti sopivia vuosia, päätimme mennä reissuun Ateenaan, jonka tosin piti olla ylläri, mutta koska juttua piti alkaa perua, jouduin paljastamaan tämän suuren salaisuuden. Olemme nyt ajatelleet katsella, pääsisimmekö sitten syksyllä.

Minulla oli jo alustava varaus myös Santorinille kesäkuun alkuun, mutta sekin tietenkin jää. Menen sitten joskus, jos vaan onnistuu. Täytyy tietenkin muistaa, että tämä tauti, joka riehuu on hyvin vakava, eikä sitä koskaan tiedä, kuinka lopulta käy. Olen ollut Santorinilla yli 20 kertaa eli matkan peruuntuminen ei vie kyllä mitään sellaista pois, jota en olisi nähnyt. Siellä on vaan mukava käydä.

Meillä on myös varattu yksi paikka Ahvenanmaalle juhannuksen jälkeiseen aikaan. Saa nähdä kuinka käy. Olemme olleet sielläkin, joten jos jää välistä, emme menetä ainutkertaista kohdetta.

Ehkä loppukesästä pääsemme sitten liikkeelle kavereiden luokse. Let's see.

Yleiset paikat ja tilaisuudet
Eihän näitä paljon ole, mutta lähinnä mieleen tuli kirjasto ja kirkko. Kirjastossa käyn säännöllisesti joka viikko sekä etsimässä kirjoja että lukemassa lehtiä. Kirkossa en joka viikko, mutta aina silloin tällöin. Me käymme aika usein ulkona syömässä ja sehän on myös pannassa tällä hetkellä.

Tässä nämä suurimmat eli ihan tosiaankin omassa mikromaailmassamme emme ole joutuneet hirveästi "kärsimään". Muutenkin olemme paljon kahdestaan kotona, joten samoilla mennään.

Ihan vielä yksi juttu. Yöllä satoi lunta ja piha oli tämän näköinen aamulla. Tämä lumi on jo kuitenkin menetetty.

lunta.jpg