Tähän aikaan vuodesta alkaa sitten aina olla se aika, että pitää hieman tähyillä, josko vaikka vaihtaisi autoon tassut. Kevät on jo hyvää vauhtia menossa ja kun maakaan ei täällä Etelä-Suomessa jäätynyt koko ns. talvena, päätin vaihtaa molempiin autoihin nuo renkulat. Varmaan tässä vielä on kylmiä öitä ja jotain lumen tapaista taivaalta satelee, mutta tilannetta punnitaan sitten joka kerta, kun auton laittaa käyntiin. Päätiet ovat joka tapauksessa uskokaseni ihan ajokuntoisia, vaikka hieman takatalvea pukkaisikin, mutta senhän näkee sitten.

Pampulan renkaat on ihan kätevä vaihtaa tässä kotipihassa. Itse en ole aikoihin enää renkaita autoon laitellut, paitsi hätätapauksessa, kuten viime syksynä, kun minulta hajosi yksi rengas, jonka sitten kävin myöhemmin itse vaihtamassa. Onneksi on näitä lapsenlapsia, joille pieni duuni pientä rahallista korvausta vasten maistuu mukavasti. Toinen vaihtoi ja toinen pesi talvitassut. Ei siinä kauan nokka tuhissut ja sitten olikin aika nauttia mummon Ulkohuoneen pöydälle lataamista herkuista.

l.jpga1.jpg

*********

Toisessa autossa on kevytmetallivanteet ja niihin tarvitaan hieman erikoisemmat työkalut. Sitä paitsi se on hieman raskaampi kuin Pampula ja en minä sitä viitsi tässä pihassa alkaa nostella, koska ainahan se on mahdollista, että pehmeä maa pettää raskaan auton alla ja sitten tulee vahinkoa. Varasin ajan tuohon läheiselle huoltamolle ja kun siellä sattui olemaan neljä kaveria sopivasti vapaana, niin renkaat vaihtuivat formulavauhtiin. 

Talvirenkaat piti kuitenkin pestä ja siihen tarkoitukseen hankin lisää lapsenlapsityövoimaa. Näppärästi homma hoitui biologisesti hajoavalla pesuaineella ja kuumalla vedellä ja hyvin näppärästi katosivat myös työntekijän välievääksi tarkoitetut keksit ja mehu.

a2.jpg

Kunhan pyörät oli pesty ja ne tuossa seinää vasten nojaten auringonpaisteessa kuivuivat, siirsin ne varastoon ja kun niitä taas tarvitaan, taitaa olla erilainen aika.