Pääsiäinen on tänä vuonna melkoisen rauhallinen eli hiljainen. Normaalisti joka vuosi Irmeli on jonain juhlan päivänä, useimmiten sunnuntaina, laittanut erinomaiset pääsiäsiruuat ja kutsunut lapset ja muuta perhettä meille syömään ja siinä on sitten iloisesti vietetty muutama tunti ruuan ja höpsäämisen parissa. Tänä vuonna emme siis tietenkään tee tätä operaatiota, mutta on meillä tähän yksi mielenkiintoinen ratkaisu, josta sitten myöhemmin.

Minulla on yleensä pääsiäisen aikana erinäinen määrä kirkkokäyntejä kuoron kera, mutta tänä vuonna ei. Meillä, siis Vihdin kamarikuorolla, solisteilla ja orkesterilla pitäisi olla huomenna Händelin Messias-oratorion esitys, mutta sekin on nyt sitten siirretty hamaan tulevaisuuteen.

Olen usein käynyt tässä pääsiäisen tienoilla katsomassa HIFK:n peliä, kun yleensä nuo pleijarit ovat kovaa kyytiä meneillään, mutta samasta syystä kuin nuo muutkin, myös lätkähommat on peruutettu.

kaffe.jpg

 

Tämä pääsiäisen aika on käytännössä mennyt kotona soitellen, lukien ja telkkaria katsellen. Olen toki käynyt joka päivä tekemässä jonkinlaisen lenkin ja koska keli on niin kylmä, olen kävellyt. Viikolla ehdin jo tehdä pyöräreissuja, kun mittarin näyttämä lukema nousi jo yli kymmeneen. Se kymmenen astetta on minulla nyt jonkinlainen raja, mutta silloinkin mietin vielä tuulen voimaa ja ennen kaikkea suuntaa. Kävellä voi vaikka millaisessa kelissä, mutta kylmän arkuus on alkanut minua vaivata enkä ihan huvikseni mene ulos palelemaan.

Eilen piilotin pihaan suklaamunia ja sitten Essi, Emma ja pojat tulivat etsimään niitä. Yhtä ei löytynyt, enkä minä millään muista, missä se on, joten sinne se sitten jää. Upea saalis joka tapauksessa. Sen verran eroa normaaliin pääsiäiseen, että kukaan ei tullut sisälle. Meillä ei ole yli kuukauteen käynyt ketään vierasta eikä edes sukuun kuuluvaa sisällä meidän kahden lisäksi. Lapsiakaan ei ole nähty Essiä lukuun ottamatta, emmekä me tietenkään ole käyneet heitä tapaamassa. Onneksi on tuo WhatsApp - ollaan pidetty puhelintapaamisia.

Tänään katseltiin aamulla vanhoja kotivideoita aiheena pääsiäisen vietto. Aloitin vuodesta 1999, kun olimme Kivijärvellä ahtautuneina äitini asuntoon. Sopu sijaa antaa ja kyllä me kaikki viisi sinne mahduttiin äidin lisäksi ja taisi siinä jokunen rakkikin olla matkassa. Lauri syntyi 2003 ja näillä videoilla näkee myös hauskoja pätkiä poikien kasvusta. Jaksoin katsoa vuoteen 2009 asti, mutta sitten väsähdin ja jatkan eteenpäin, kun huvittaa.

Näillä samoilla eväillä tässä jatketaan. Lukemista, telkkaria, soittelua, siivoamista, saunomista. Siinäpä se. Kaupassa käydään, kun on pakko. Irmeli tekee töitään omalla toimistollaan ja minä pääasiassa etähommia paitsi kerran viikossa käyn koululla pitämässä opetusta muutamalle lapselle.

Varovaisia uutisia sieltä täältä tulee, että tartuntojen määrä on hiljalleen vähenemässä. Seuraamme tarkasti.

aamiainen.jpg