Tänä vuonna ei sitten järjestetty suuria äitienpäiväjuhlallisuuksia - itse asiassa ei edes pieniä, koska juhliminen on tavallaan nyt pannassa. Onneksi äitienpäivänä oli kuitenkin sen verran lämmintä, että saatoimme kutsua lapset ja lapsenlapset meidän pihaan viettämään tätä jokakeväistä merkkipäivää. Ihan kaikki eivät nyt sattuneista syistä johtuen päässeet, mutta olihan meitä monta.

Irmeli varasi tilaisuutta varten asiaankuuluvia juttuja, kuten käsidesiä ja hanskoja.

p5.jpg

Me olemme jo suhteellisen kokeneita ikäihmisiä, joten kaikki mahdolliset ja vähän mahdottomatkin lahjat on jo saatu. Meillä on kotona kippoa, kuppia, vaasia, tavaraa, romua, lehteä, kirjaa ja vaikka mitä ihan yllin kyllin ja niinpä olemme joko kieltäneet tavaroiden tuomisen tai sitten esittäneet lahjatoiveen. Irmeli ei ole kovin innokas esittämään toiveita ~ minä olen siinä suhteessa taitavampi, joskin lapset osaavat melkein arvata minun kiinnostukseni kohteet.

Hemmottelut ja pääayliput erilaisiin tilanteisiin ovat aina ihan hyviä juttuja, mutta niitä on nyt jonoksi asti, kun Irmelillä oli jo keväällä juhla ja niinpä niitä ei oikein kannattanut hankkia. Lapset olivat kuitenkin fiksuja ja päättivät antaa aineettoman lahjan eli he tulivat tekemään hetkeksi aikaa välttämättömiä pihatöitä. Tähän aikaan vuodesta hyvä lahja vallankin, kun Irmeli hiukan loukkasi nilkkaansa viime viikolla ollessaan metsässä etsimässä korvasieniä.

p4.jpg

Pojat haravoivat, tukivat vadelmapensaat, istuttivat kasveja ja siivoilivat pihaympäristöä. Kerttu teki joitakin kasvihommia ja Essi oli tehnyt kakun, joten kaikilla oli tekemistä - Irmeli istui kuningattarena valtaistuimella ja minä filmasin ja otin kuvia. Hyvä työnjako.

p3.jpg

*********

Äitienpäivään kuuluvat tietenkin hyvä tarjoilut ja niitähän tässä piisasi tuon kuvassa näkyvän kakun lisäksi. ei mitenkään hurjasti, mutta ,ukavasti. Aksu grillasi makkaroita ja joimme mehua ja kahvia. Pojat lannoittivat pihaa puheillaan.

Mukavasti tämäkin äitienpäivä sujui näistä koronarajoitteista huolimatta.