Huomasin äsken päivittäneeni sivujani viimeksi 19. huhtikuuta. Näin suuri tauko on minulle aika harvinaisuus, koska näyttää siltä, että olen tottunut latelemaan tekstiä jatkuvasti vailla päätä ja häntää. Minulla oli kyllä viiem syksynä mielessä, että lopettaisin tämän tajunnanvirran jatkuvan vuodattamisen, mutta näin ei käynyt. Elän edelleen toiveessa, että joku sosiologi, yhteiskuntatieteilijä tai psykiatri tekee väitöskirjan näistä minun kirjoituksista, sillä totuuden nimissä on sanottava, että on tässä aika lailla historiaa. Aloitin tämän blogin kirjoittamisen syksyllä 2006 ja minullahan on reilusti yli 2000 A4:n kokoista sivua muistissa. Pääasiassa ihan turhaa tarinaa, mutta se on vähän sama kuin varsinaiset ruumiintoiminnot. Monenlaista konkreettista sitä tulee tuolta elimistöstä ulos joka päivä, niin miksi ei sitten ajatuksia, jotka jostain syystä on vaan siirrettävä kirjalliseen muotoon. Se on vaan minun yksi elintapani ja sillä piste.

Mitäs tässä nyt on tapahtunut sitten 19.4. jälkeen. Elämä on ollut ihan täynnä etäopetusta, joka todella vie aikaa. Minun sieluni ja sydämeni ei anna tehdä sitä hommaa puolivillaisella ja niinpä päivät tuppaavat venymään melkoisesti. Aamuisin käyn läpi oppilaiden lähettämiä etätehtäviä, pidän yhden verkkotunnin ja alan valmistella seuraavan päivän koulutöitä. Käytän paljon videota ja niiden tekeminen kestää melkoisesti. Pääasiassa videot ovat matematiikan, englannin, ruotsin ja äidinkielen hommiin liittyviä. Tätä etähommaa pitää siis vielä jatkaa 1½ viikkoa, koska palaamme vielä reiluksi pariksi viikoksi kouluun 14.5. alkaen.

Muuten olen käynyt runsaasti lenkillä - lämpiminä päivinä pyöräilemässä ja muuten kävelemässä. Ulkohommia on tehty pihalla - siis puutarhassa, missä on haravoitu ja mm. tuhottu yksi orapihalaja-aita. Näistä kaikista sotkuista tehtiin suuri kasa, Essin pojat kävivät pakkaamassa ne peräkärryyn ja minä sitten vein ne jäteasemalle.

vappu1.jpg

Muuten sitten aika kuluu lukiessa ja telkkaria katsellessa, joskin on tässä muitakin hommia, mutta niistä kertoilen eri yhteyksissä.