Osallistuin ensimmäiseen Virtuaalikuoron projektiin reipas pari viikkoa sitten. Siinähän laulajat lauloivat kotonaan esim. kännykkään oman stemmansa ja sitten se lähetettiin helsinkiläisen Aventur-kuoron johtajalle, joka sitten porukkansa kanssa kasasi kaikki lähetetyt jutut ja julkaisi sen netissä. Eka biisihän tällä 1200 laulajan kuorolla oli Pidä huolta, jonka aikanaan Pave Maijanen teki.

Tämä toinen Virtuaalikuoron juttu tuli jostain äärimmäisen arvovaltaiselta taholta - ihan jostain valtiovallan uumenista saakka. Kyseessä oli Veteraanipäivän kunniaksi esitettävästä Finlandia-hymnistä. 

Teknisesti juttu toteutettiin kuta kuinkin samalla tavalla kuin Pidä huolta-biisikin. Sen verran eroa oli, että tähän esitykseen tuli pukeutumissääntö - valkoista ja sinistä kaivattiin ja valkoinen tausta. Me, jotka laulamme tuolla videolla, saimme kotiin äänitetyn stemman ja sen yhteyteen videon, jossa kuoroa johtanut mies toimi kuten kuoronjohtaja näyttäen sekä tempon että dynaamiset vaihtelut.

Finlandia-hymni on niin tuttu, että en ihmeemmin tarvinnut treeniä ja siksipä sain sen onnistumaan saman tien. Lähetin videoklippini miksaajille/editeeraajille ja 1074 muun laulajan kanssa tehty esitys tuli sitten valmiiksi ja löytyy YouTubesta.

Mahtava kokemus tämäkin.

virtu2.jpg