Aloin "huvikseni" muistella menneitä ja ajattelin katsoa, mitä olen tehnyt 6.6. viimeksi kuluneiden kymmenen vuoden aikana. Sehän onnistuu helposti katsomalla muinaisiin blogikirjoituksiini, jotka olen tallentanut istelleni. Niitähän ei enää ole missään täällä internetterin syvissä syövereissä. Siispä asiaan. (Kursivoidut lainaukset suoraan vanhoista kirjoituksistani)

2010
Olin ollut kevään vuorotteluvapaalla ja palasin töihin heti kesäkuun alusta. Olin talven aikana hiihdellyt, johtanut kuoroa ja sitten keväämällä liikunut muutenkin paljon. Toukokuussa kävin Santorinilla ja kesäohjelmasta tiesin juuri 6.6. tämän verran. Mitä muuten tein tuona päivänä, ei ilmene blogista.
"Nyt alkava kesäloma menee ainakin jossain määrin pihahommissa. Heinäkuussa meillä on mökki vuokrattuna Kivijärveltä ja sitten heinäkuussa jälleen Pariisi kutsuu." 

2011
Oli varsin lämmintä. Käytiin ylioppilasjuhlissa Nummelassa, vietettiin Aksun synttäreitä (3 vuotta), käytiin Kotkassa, heitin talviturkin kirkonkylän uimarannassa ja kävin Maken kanssa mm. Penikkalammella, poljin Nummelaan parikin kertaa (hammaslääkäriin ja kauppaan) ja kävin vielä siivoamassa luokastani omia sotkujani pois. En kirjoittanut 6. päivänä ja nämä tapahtumat sijoittuivat taas siihen lähipäiviin.

2012
"Minä katselin Ulkohuoneen kattoa jo viime vuonna sillä silmällä, että se on oikeasti aika likainen. Ennen kaikkea lika näkyi niissä kohdissa, missä vierekkäiset ja päällekkäiset osat olivat limittäin. Väleihin oli päässyt puiden lehtiä, siitepölyä, hyönteisiä ja vaikka mitä ilmassa leijailevaa. Painepesurilla olisi varmasti saanut suuren osan liasta hiivatin kuuseen, mutta ne limittäiset paikat olisivat varmasti jääneet likaisiksi. Siksipä oli tartuttava toimeen."
Siinäpä se ohjelma. Olen kirjoittanut tämä 8.6. eli kaksi edellistä päivää kuluivat aika hartaasti tuossa kattohommassa. Otin siis irti ne muovikatteet, pesin ne käsin ja painepesurilla ja sitten ruuvasin ne takaisin. Helppoa, mutta hidasta touhua. Muuta ei noihin päiviin ilmene.

2013
Tässä kirjoitus 11.6. Miksi vasta silloin? Selviää, kun luet. Olin 6.6. jossain...
"Viimeinen kouluviikko  oli sellaista hässäkkää ynnä hurlumheitä, että en paljon ehtinyt koneella joutavia töhöttää. 
Viimeinen työviikko sujui ankarasti koulu-ja kotitöitä tehden.
Keksin aloittaa tämän kesäloman käymällä Kreikassa eli tarkemmin ottaen Santorinilla, mihin suuntasin nokkani ilmeisesti 15. kerran. 
Viimeisen kouluviikon lopputohinoihin kuuluivat sitten tietenkin juhlat. 
Koulun kevätjuhla onnistuttiin lopulta pitämään Kirkkoniemessä paljaan taivaan alla, vaikka vielä pari tuntia ennen hulinoita taivaalta putoili melkoisesti vettä. Aurinko paistoi kirkkaasti ja ihan mukavasti pieni ohjelma rehtorin puheen ynnä stipendien jaon myötä meni vajaassa tunnissa historiaan."

Santorinillahan se (tämä) ukko oli... 

2014
Kuinka ollakaan...missäs mies oli.
"Kuudes päivä alkoi aurinkoisena eli normaali Kreikan aamu näin kesällä. Suoriuduin aamiaisesta rauhallisesti ja luin Hesaria, jonka sain padilla auki toisen kerran tällä viikolla. Aina ei signaali ole tarpeeksi vahva. No nyt oli ja pääsin taas perille kotimaan tapahtumista"
Santorinillahan minä...

2015
Meillä kävi eräs duunari...
Minua on ärsyttänyt vuosien varrella pihamme viidakkomaisuus.... Puun kun kaataa, maahan jää kanto ....  
Huomasin pari viikkoa sitten Vihdin Uutisissa mainoksen kannonpoistosta....
Kannonpoistaja on iso, ei traktorin kokoinen, mutta isompi kuin päällä istuttava ruohonleikkuri. Sitä ohjataan kaukosäätimellä...
Nuo pihassamme vielä eilen aamulla olleet kuusi kantoa - kaksi vähän isompaa ja loput pieniä, lähtivät atomeiksi hetkessä. Sen verran raju oli tuo kapistus. Jäljelle jäi multakasa ja muutama monttu. Ei ollut edes kallista. Suosittelen.

Tämä oli siis merkittävin tapahtuma 6.6. vuonna 2015

2016
Oli niin pitkä tarina, että en kopioi siitä edes palasta. Tein hurjan työn eli siivosin koko vaatekomeroni. Ihan hillitön homma, joka on tehtävä myös tänä vuonna.

2017
Tästäkin piisaisi pitkä tarina, mutta laitan lyhyenä. Otin tietohallintohuoneen kirjahyllystä kaikki kirjat pois ja siivosin sekä hyllyn että kirjat huolella. Sitten kasasin ne takaisin. Aikaa kului kuta kuinkin koko päivä.

2018
Lopetin työt Pappilanpellolla, koska minun piti virallisesti jäädä eläkkeelle. Kuten tiedetään, jatkoin työhommia silloin syksyllä, mutta en enää Pappiksella ja niinpä minun piti käydä siivoamassa luokkani. Blogikirjoitukseni huokaili pientä haikeutta, mutta tässä kohtaa osaan sanoa, että äkkiä se meni ohi. Työ ei ole elämä.

2019
"Kun on saavuttanut arvonimen "vaari", on aina välillä sellaisia aikoja, että pääsee lapsenvahdiksi." 
Tämä on yksiselitteinen selvitys viime vuoden kesäkuun kuudennen päivän kohdalla. Itse asiassa koko kesäkuun ensimmäinen viikko hujahti näissä hommissa, kun Emma vietti koko viikon meillä. Monenlaista ehdittiin ja koska oli lämmintä, pääsimme myös uimaan.

---------------

Näin siis viimeksi kuluneet kymmenen vuotta. Enpä olisi muistanut, mutta toisaalta, onko sillä niin väliä...