Tämän vuoden juhannus oli sitten melkoisen poikkeuksellinen. Tämä lähinnä ajatellen koko maapalloamme, joka edelleen sinnittelee pandemian kourissa.Täällä Koti-Suomessa olemme koronaa ajatellen melkoisen hyvässä tilanteessa, kun sairastuvuusluku on hyvinkin pieni ja uusia tapauksia saadaan päivittäin tällä hetkellä vain muutamia. Muutaman viikon päästä ollaan taas viisaampia tässäkin suhteessa, mutta sitä virallista toista aaltoa tässä odotellaan tai sitten ei odotella. Kun kukaan ei tiedä, niin on vaikea tehdä mitään suunnitelmia.

Korona siis on hillinnyt tätä kevään aikaa ja esimerkiksi kaikki isot juhannustapahtumat ja muutkin isot tapahtumat on sen takia peruutettu. Eipä täällä meidän tienoilla tapahtunut käytännössä yhtään mitään, joskin jonkin verran oli porukkaa liikkeellä, mutta todella vähän. Iso poikkeus oli tämän juhannuksen sää. Todella lämmintä ja aurinkoista, mikä kyllä houkutteli ihmisiä esim. vesille ja varmaankin mökit ja rannat ovat olleet aika täysiä. Näin huikeaa juhannussäätä en ihan heti paikalla muista.

Meidän kotijuhannukseemme nämä poikkeusajat eivät varmaankaan vaikuttaneet mitenkään. Olisimme varmaankin menneet tuohon rannalle kokkoa katsomaan, jos sellainen olisi ollut ja ehkä kirkkoon silloin aattoiltana kymmeneltä, koska siellä on aina ollut jonkinlainen konsertti, jossa olen muutaman kerran ollut laulamassa/soittamassa. Muuten hommat olisivat olleet varmaankin ihan samat kuin lopputoteuma oli.

Uimassa olemme käyneet monta kertaa. Torstaina, kun Irmeli tuli töistä, lähdimme avaamaan juhannusmeiningit menemällä Parsilanjärvelle. Ajoin pyörällä sen noin 16 kilsan matkan, mikä meni muuten ihan hyvin, joskin sen reissun kolme kovaa ylämäkeä meinasi lopussa viedä hieman intoa.  Parsilan lisäksi olemme käyneet monta kertaa Penikkalammella.

peni.jpg

Aattoaamuna kävimme hakemassa Irmelin siskon meille juhlan viettoon. Siinä se aattopäivä sitten kuluikin pääasiassa ruokailun valmistamisen ja lekottelun merkeissä. 

Sauna piti tietenkin lämmittää ja uimareissulla oli ruoskakin ( = lue : vasta) valmistunut ja sillä nuo naiset itseään saunoessaan hakkasivat. Pois se minusta.  

Sitten tietenkin syötiin. Oli lammasta ja savukalaa, pottuja, silliä, salaattia ja sellaista mukavaista kesäsapuskaa.

Essi ja Emma tulivat meille juhannusaattoillan viettoon. Pojat ovat mummin ja papan kanssa saaristossa, joten pieneksi oli Essin porukka jäänyt. Paistoin lettuja ja niiden lisäksi juotiin kahvia ja syötiin jätskiä. Mikäs sen kesäisempää.

juha2.jpg

Illalla käytiin vielä "auton ajelulla". Juhannuksen illassa oli kyllä ihan nättiä mennä tuolla kirkonkylän ympärillä. Nähtiinpä jopa tulipalo, kun yhdellä rannalla oli ihan oikea maastopalo, jonka palokunta lopulta hoiti aika nopeasti. 

Juhannuspäivänä lököteltiin ja sitten vietiin Penni-sisko kotiin. Sillä reissulla sitten kävimme pulahtamassa Penikalla. Juhannusiltana kuunnteltiin radiota, saunottiin ja katsottiin vähän telkkariakin. Syötiin runsaasti, mitä nyt oli aattoillalata sattunut jäämään.

Näin tämän vuoden juhannus sujahti ja tässä lähdetään sitten varmaan odottelemaan ensi vuotta, jos kohta siihen väliin varmaan jää aika paljon kaikkia tapahtumia. Kukapa tietää.

juha1.jpg