Oikeastaan olisi pitänyt kirjoittaa "Kivijärveltä ch.1", mutta koska tämä tarina alkaa sellaisesta hetkestä, kun vielä olin siellä, niin olkoon nyt näin.

Mökkivaraukseni ylti torstain puoleenpäivään saakka eli mitään kiirettä ei siis ollut. Kävine edellisenä iltana vielä serkkuni luona heidän mökillään, sitten saunassa ja sitten vielä söin ja katselin leffaa ja kävin nukkumaan varmaan puoli kahdentoista kieppeissä. Kivijärvi on niin paljon pohjoisempana kuin nämä hoodit, että siellä ei oikein öisin pimene ja varsinkin kun oli selkeää, niin hieman oli vaikeaa päästä nukkumaan. Heräsin tiistaina ja keskiviikkona kuuden ja seitsemän välissä ja niin kuvittelin tekeväni torstainakin. Ja katin villat... heräsin neljältä. Pirteänä ja virkeänä kuin peipponen eikä enää mitään mahdollisuutta jatkaa unia. Kun ei nukuttanut niin ei nukuttanut. 

Siispä päätin lähteä ajamaan kotiin. Mitäpä sitä sen enempää siellä roikkumaan ja niinpä siivosin jälkeni ja pakkasin Nissanin ja lähdin kuta kuinkin tasan kuudelta tietä mittaamaan. Ajoin Karstulaan, ostin bensaa. Sieltä Multialle, Keuruulle, Mänttään, Orivedelle ja sitten Tampereelle. Mansessa kävin hakemassa kaupasta leivän ja jatkoin aika pian matkaani. Ajoin suoraan kotiin ja kurvasin pihaan yhdentoista maissa.

Mukava oli kyllä käydä Kivijärvellä, mutta ajaminen ei ollut kivaa. Minä en koskaan oikein ole tykännyt autoilusta ja vaikka nykyään sekä autot että tiet ovat hyviä ja ajaminen on siltä osin muuttunut kovasti 1980-luvun alkuun verrattuna, niin se vaan on minulle kuta kuinkin vastenmielistä hommaa. Tässä minä nyt kuitenkin olen jossain tuolla tien päällä matkalla kotiin eikä tuo nyt mitenkään vakavalta näytä.

stone7.jpg