Jouduin viime syksynä hankkimaan itselleni auton, koska edessä oli koko lukuvuosi normaaleine koulupäivineen eli noin seitsemän ja neljän, ehkä paremminkin kolmen väliin sattuneet työpäivät ja lisäksi joitakin iltatöitä. Lukuvuoden 2018-2019 aikana tein kyllä kouluhommia ja ihan opettajanimikkeellä, mutta koska en ollut luokkavastuussa, tein vain lyhyttä päivää ja silloinkin vain neljänä päivänä. Kuljin pitkälle syksyyn mopolla ja sitten vekslasimme yhden auton taktiikalla rouvan kanssa tuon pimeän ja osittain kylmänkin ajanjakson. Se oli lyhyiden päivieni takia kohtuullisen helppo juttu, mutta nyt mennyt lukuvuosi oli sitten ihan toinen juttu.

Hankinpa siis itselleni auton. Kyseinen menopeli on vm- 94 Nissan Micra, joka sai meillä nimekseen Pampula. Auton tekniikka on kyllä viime vuosituhannelta, mutta sillä ei ollut viime kädessä mitään väliä, koska ajelin sillä pelkästään kodin ja koulun väliä (n. 12 km) ja silloin tällöin kävin Nummelassa. Irmeli ajoi toisinaan töihinsä (n. 10 km), jos minä tarvitsin parempaa autoamme jostain syystä. Minulla oli sellainen idea, että ajan vain sen verran etäälle, että jaksan hyvin kävellä kotiin, jos Pampula vaikka jättäisi tielle. Eipä jättänyt yhtä rengasrikkoa lukuun ottamatta.

papmpula2.jpg

Korkeasta iästään huolimatta Pampulalla ei ole ajettu paljon. Siinä on tällä hetkellä mittarissa 166000 km eli tavallisessa ajossa moni ihminen ajaa muutamassa vuodessa helposti tuollaiset kilometrit. Ennen minua tämä auto on ollut eräällä vanhalla henkilöllä, joka ei ajanut tällä juurikaan kovinkaan paljon eikä ilmeisesti sen ensimmäinenkään omistaja, joskaan en ole varma tämän historiasta, että oliko tällä vain se yksi omistaja.

Satuin saamaan tämän auton ihan vahingossa, kun vaan tuli kerran reipas vuosi sitten puheeksi tämän omistajan tyttären kanssa, että heillä on tällainen auto, jota he eivät enää tarvitse. No, sanoista tekoihin eli siinä sovittiin R-kioskin jonossa, että he pitävät Nissania itsellään kesän loppuun, mutta myyvät sen minulle, jos satun tarvitsemaan. Niin se sitten päätyi minulle.

Sain tämän elokuun 16. päivänä. Nimi annettiin heti - pieni ja söpönen eli Pampula sopi hyvin. Siitä alkaen olemme ajaneet sillä reippaan nelisentuhatta kilometriä, joista suurin osa todellakin kotimme ja Haimoon koulun väliä. Bensaa ei ole tarvinnut kovinkaan usein hakea tämän pienen ajomäärän takia ja kun tuo talvikin sattui olemaan niin leuto, ei menoleirua kulunut senkään takia. 

Olen huvikseni pitänyt ajopäiväkirjaa. Ajattelin joskus tehdä jotain taulukkoa tai keksiä jotain tilastollista laskujuttua tämän vuoden reissuista töihin. Eihän sillä mitään merkitystä ole, mutta minä olen aina ollut vähän sellainen laskeskelija ja tilastojen pitäjä, joten menköön sinne. Kuten näkyy, suurin osa ajoista on minun juttuja ja yhdistelmä KHK on sitten se työreissu eli koti-Haimoo-koti. Kk tarkoittaa kirkonkylää, Nu on Nummela ja Oja on Ojakkala. Ei tässä muualla juurikaan ole ajeltu.

ajop%C3%A4iv%C3%A4kirja.jpg

Tällä hetkellä en tiedä, onko minulla auton tarvetta ensi syksynä. Jos ei ole, niin myyn tai laitan tämän Pampulan jonnekin pois. Edullisia kilometrejähän sillä on menty. Vakuutus on halpa, veroa pitää vähän maksaa, bensaa on kulunut niukalti ja huollossa en ole kertaakaan käynyt. Yksi rengas piti ostaa. Katsastuksessa pitää käydä elokuun loppuun mennessä eli katselen sitä sitten lähempänä.

papmpula1.jpg