Serkkupoika lähetti viestin ja kysäisi, selviänkö tästä kesästä ilma Kreikkaa. Vastaus on hyvin yksinkertainen - selviän. Olen käynyt siellä niin monta kertaa, että ei ole väliksikään, vaikka joku reissu jää välistä. Jos tuota terveyttä ja intoa piisaa, voin kyllä matkustaa Kreikkaan vielä tulevaisuudessakin edellyttäen, että korona saadaan hallintaan tavalla tai toisella. Jonain päivänä se reissuaminen joka tapauksessa loppuu eli tavallaan ihan sama.

Samaan viestivastaukseen laitoin kuitenkin, että soittamatta ja laulamatta en pärjää. Koko ajan tässä on joitakin juttuja käynnissä ja kun nyt ei enää ole etä- eikä lähiopetusta eikä mitään velvollisuuksia koulumaailmalle muutenkaan eli ylimääräistä aikaa on, niin jonkin verran täytyy soitella. On vaan ollut niin hyvät ilmat ja toisaalta tekemistä on piisannut niin paljon, että en ole ihan kamalan paljon kuitenkaan pelimannina häärinyt.

Minulla on uusi äänitysohjelma,. Logic Pro X, jota en vieläkään toki osaa käyttää mitenkään kovin paljon, mutta ihan sieltä olen saanut irti perusjuttuja. Päivitin vanhan iMac-koneeni ja siinä sitten kävi niin, että vanha etuaste ei enää toiminut ja se voi kyllä johtua myös Logicista ja niinpä jouduin ostamaan uuden. Tuollainen pikku purkkihan siinä on.

soitto2.jpg

Yksinkertaisesti sanoen kyseinen laite on soittimien ja mikrofonien ja sitten äänitysohjelman välissä oleva laite. Sen kautta siis kaikki laulut ja soitot menevät tietokoneella sijaitsevalle äänitysohjelmalle. Sen kautta voi sitten myös kuunnella tekemiään äänityksiä ja siitä voi sitten monitoroida ne ulkoisiin kovaäänisiin. 

Mitään kovin ihmeellistä en ole väsäillyt, koska olen treenaillut sitä Logicia. Toisaalta olen myös yrittänyt soittaa sähkökitaraa, mikä ei vielä ihan Highway Stariksi tunnu taipuvan. Sinne päin, anyway. Tosin vain niin kuin nokka sinne päin - vielä ollaan erittäin kaukana. Sanoisinko, että näkymättömissä.

soitto1.jpg