Kesän alkuviikoilla, siis oikeastaan jo toukokuun puolella, pääsin hyvin pyöräilyyn kiinni ja asetin itselleni selkeän tavoitteen ~ 1000 kilsaa pyöräilyä tämän kesän aikana. Itse asiassa ei edes kesän, vaan pyöräilykauden aikana, mikä saattaa hyvinkin venyä lokakuulle. Sade ei minua hirveästi haittaa, lyhentää kyllä lenkkejä. Liukkaus on paha juttu enkä ihan hevin lähde jäiselle tielle, mutta kaikkein pahin juttu minulle on kylmyys. Kun lämpötila laskee hyvinkin kymmeneen ja vielä sen alle, alan kyllä luopua pyörähommista. Tässä nyt ollaan vielä kahdenkymmenen asteen tietämillä, joten pyörähommat menee ihan täpöllä.

Heinäkuun alussa oli paketissa nelisensataa kilsaa eli puoliväli lähestyi hyvää vauhtia. Heinäkuun 7. päivänä sain sen 500 kilsaa rikki eli ihan tasaisesti tässä ollaan edetty. 

Tämänpäiväisen aamulenkin jälkeen mittariin oli kertynyt 765,8 kilometriä. 2. heinäkuuta minulla oli 444,1 kilsaa eli siitä alkaen olen ajanut 320 kilsaa ja risat. Koko heinäkuun aikana kävin 21 kertaa pyöräilemässä ja itse asiassa olisihan tuohon määrään tullut pari-kolme lenkkiä enemmän, jos emme olisi viime viikolla käyneet Keski-Suomen reissulla, mutta toisaalta oli erittäin hyvä pitää taukoa. Sitä paitsi meidän lomareissu oli helkkarin kiva.

py%C3%B6r%C3%A43.jpg

Pisin lenkki on tähän mennessä ollut vajaan 32 kilometriä ja heinäkuun lyhin kieppaus oli yhdeksän kilsan tienoilla. Vajaa 17 kilsaa siitä tulee kuitenkin keskiarvoksi ja pääasiassa olen ajellut tuollaisia parinkympin pyörähdyksiä. Tuo 32 ei ole kyllä juuri mistään kotoisin, kun vertaa esim. yhteen kaveriini, joka polkaisi eilen 95 kilsaa!!!! Kolmessa tunnissa!!!!!! No, minä hiljalleen ajelen kaikessa rauhassa noin 20 kilsan tuntivauhtia ~ vähän alle. 

Minulla on tässä ollut tasaisesti nouseva trendi noissa kilsamäärissä. Huhtikuussa kävin vähän virittelemässä, mutta silloin jäi saldo alle sataan. Toukokuussa 100 ja 200 väliin, kesäkuussa oli 200 ja nyt sitten siis tuo 355,7 km. Koko kesän matkapituuksien keskiarvo on 15,1 kilometriä eli heinäkuussa on tullut pientä nostetta.

py%C3%B6r%C3%A42.jpg 

Kelit ovat suosineet minua, joskin olen kytännyt sateettomia hetkiä ja vaikka vettä on ihan kunnialla tullut, olen onnistunut säästymään kuivana 49 lenkillä. Vain kerran olen kastunut ja se tapahtui eilen. Sinänsä hassua, että aurinko paistoi kirkkaasti enkä oikein edes nähnyt sadepilveä. Vettä tuli kuitenkin niin hyväsesti, että paita ja pöksyt olivat ihan märät (edestä). Onneksi oli lämmintä, ei se vesi silloin haittaa.

Nyt siis tuo 234,2 kilometriä pakettiin ja tavoite on täynnä ja siitä eteenpäin sitten. Viime lauantaista tähän päivään olen ajanut hieman yli  sata kilsaa eli sillä vauhdilla tuo tonni on täynnä vajaan kolmen viikon päästä. Ei pitäisi olla kovin vaikeaa, mutta toki se tarkoittaa, että pysyn terveenä ja olosuhteet ovat kelvolliset.

py%C3%B6r%C3%A41.jpg