Heinäkuun viimeinen päivä on minun elämässäni ollut tavallaan merkittävä päivä vuodesta 1982 alkaen, koska työssäni on ollut eräänlainen uuden vuoden juhla tässä kohtaa. Koulujen lukuvuosihan vaihtuu tässä kohtaa ja siinä ympäristössähän minä olen lähes koko elämäni elänyt. Blogini on hillitön aarreaitta vuodesta 2007 alkaen eli sieltä pystyn aika hyvin katsomaan, mitä olen menneninä vuosina tehnyt juuri tänä heinäkuun viimeisenä päivänä tai tässä lähihetkinä. Kurkistetaanpas taas historiaan.

1982
Tätä ei ole blogissa, mutta muistoissa kyllä. Muutimme Jyväskylästä tänne. Oli helkkarin kuuma ja Minin jäähdytin sen verran tukossa, että kiehumisen estämiseksi meidän piti pitää autossa lämmityslaitetta päällä. Ikkunoita ei voinut pitää auki, koska Essi oli ihan vauvana ja melkoinen veto häneen olisi siinä käynyt. Muuttokuorma tuli myöhään illalla, mutta onneksi saimme runsaasti kantoapua talon (siis kerrostaloon muutimme) herroilta, jotka lievästi sanoen olivat pienessä viinissä. Eipä tuota tavaraa ihmeesti ollut.

Nyt sitten hypätään 2000-luvulle

2007
En ole kirjoittanut mitään, mutta 28.7. olin kirjoittanut minun 50-vuotisjuhlamatkastani, joka suuntautui Peloponnesokselle Finikoundaan. Miedän piti lähteä kavereiden kanssa, mutta heille tuli viime hetken este ja vietimme sen reissun sitten kahdestaan. Mukavasti se niinkin sujui.

2008
En ole kirjoittanut taaskaan mitään juuri tuolloin, mutta se johtuu siitä, että olimme Kreikassa tuolloin. Silloin olimme Essin komppanian kanssa Korfulla ja Kerttu oli myös matkassa. Koska oli heinä-elokuun vaihde, siellä oli kuuma, kuumempi, kuumin, mutta ihan hyvin se reissu sujui. Hotelli oli erittäin mukava. Matkan aikana Kerttu sai tiedon pääsystä yliopistoon, mitä sitten juhlittiin asiaankuuluvasti ouzolla. Korfu jäi minulle kertakäyttösaareksi - en pitänyt siitä erikoisen paljon.

2009
Olen kertonut siitä, että heinäkuu oli sään puolesta lämmin ja hyvä kuukausi. Kurjaa oli tietenkin se, että Irmelin isä kuoli 11. heinäkuuta. Olimme silloin Produktiokuoron kera Utön saarella laulureissulla. Onpahan nähty sellainenkin paikka.

2010
Kirjoitin Kotkan meripäivistä. Olimme ystäväporukan kanssa kuuntelemassa Juha Vainion "Yleisessä saunassa"-konserttia, jossa ei tosin laulettu Vainion lauluja, mutta kunnioitettiin hänen työtään sanoittajana. Vessassa asioin yhtä aikaa Pertti Salolaisen kanssa viereisellä pisuaarilla. Konserttisalissa takanamme istui Teemu Selänne ja muita pakastimem kokoisia enmglantia puhuneita miehiä. Kotkan teatterissa oli taivaallisen kuuma.

2011
Edellisenä päivänä olimme käyneet Karkkilan torilla ja minä ilmeisesti ensimmäisen kerran elämäni aikana. Muuten sitten juuri 31. päivänä kirjoitin muutostamme tänne Vihtiin.

2012
Tämä Vuodatus-blogi oli katkolla, koska palvelun konehuone oli saanut siipeensä ukkosella ja sen korjaaminen vei aikaa. 

2013
En kirjoittanut mitään, koska olimme Pariisissa. Se oli se reissu, kun meiltä pöllittiin reppu ~ muuten hyvä reissu.

2014
Olin selaillut vanhoja albumoimattomia valokuvia - niistä kirjoittelin melkoisen stoorin.

2015
Olen pohtinut rasismia - tavallaan sekä oikealta että vasemmalta ja eri värien suunnilta. Koska en ole poliittisesti sitoutunut mihinkään väriin enkä aatteeseen, luulen kykeneväni katsomaan asioita kohtuullisen puolueettomasti, mutta väkisinhän jonkinlainen kannanotto syntyy, kun tällaisia asioita pohtii.

2016
Olimme olleet Tallnnassa kaksi yötä ja siitä reissusta kerroin. Muuten ihan perusreissu, mutta kävimme tutustumassa ensimmäistä kertaa Viru-hotellin ylimmässä kerroksessa olevaan KGB-museoon. Mielenkiintoinen juttu...

2017
Heinäkuu oli melkoisen aktiivinen lomakuukausi ja siitä silloin tasan kolme vuotta sitten kertoilin . Irmeli aloitti työhommat ja minä ilmeisesti vielä suunnittelin kouluun menoa lähinnä ajatuksen tasolla.

2018
Jäin eläkkeelle kaksi vuotta sitten, joten juuri 31.7. palautin avaimet vanhaan kouluuni. Olin jo sopinut resurssiopen paikasta eri koulussa eli enhän minä työelämästä kaikonnut, mutta virallisesti siirryin eläke-elämään.

2019
Heinäkuun helteistä ja alkukuun kylmyydestä kertoilin ja monenlaisista muistakin tapahtumista, mitä sattui viime vuoden heinäkuussa. Koli, Woodstock ja monta muuta juttua... 

Onhan näitä juttuja....