Juhuu, mikä otsikko. Noin kylmiltään ei sanoisi kyllä yhtään mitään, mutta kyseinen juttu on ihan yksinkertainen. Tässähän on kyse niistä pienistä popup-ravintoloista, joita on laitettu ympäriinsä Helsingin Senaatintorille siihen Aleksanterinkirkon alapuolelle. Sitten koko tori on täynnä pöytiä, joihin voi mennä syömään osatamaansa tuotetta. Kuva on puhuttelvampi kuin selostus eli tässä siis näkymä kirkon portailta.

DSC_0016.jpg

Ajelimme eilen aamupäivällä kaupunkiin. Jätimme auton tavalliseen tapaan keskikaupungin ulkopuolelle Etelä-Haagaan, Kertun ja Miksan kodin lähelle ja ajelimme sitten kuin "turret" parhaimmillaan kympillä (spåra) keskustaan. Olemme jo muutaman vuoden ajan toimineet stadissa tällä tavoin emmekä aja keskustaan, ellei ole pakko. Ajaa siellä voisi, joo, mutta parkkipaikan löytäminen etenkin arkipäivisin on aivan järjettömän hankalaa tai ainakin ilmaisen katuparkin saaminen. Eipä muuten ollut paljon matkustajia ja jokainen tuntui etsivän aina uuden paikan mahdollismman kaukaa jostain toisesta.

ratikka.jpg

Vaihdoimme kulkuvälinettä kympistä neloseen Lasipalatsin kohdalla ja jatkoimme suoraan tuonne ruokapaikalle. Kuten kuvasta näkyykin, ovat pöydät suhteellisen kaukana toisistaan ja huomasin, että hyvin osasivat ihmiset jonottaa turvavälejä pitäen.

Noissa kopeissa olivat ruuat suhteellisen hinnakkaita, mutta eivät nyt kuitenkaan mitään mahdottomia. Tai itse asiassa ei ne hinnat kovin kaksisia olleet, mutta aika pienet ateriat olivat, mutta kysehän olikin enemmän elämyksestä kuin nälän tappamisesta.

Irmeli söi basilikarisottoa ja minä puolestani savustettua lohta, seassa salaattia ja pottuja. 

DSC_0006.jpgDSC_0010.jpg

Noin avonainen paikka Helsingissä ihan lähellä meren rantaa on tietenkin aivan ihanteellinen paikka lokeille. Tätä lokkilintujen invaasiota on toki jo vuosien ajan yritetty ratkaista ja onhan noita erinäisiä verkkoja ja muita kokeiltu ihan hyvällä menestyksellä. Tämän kesäruokalan päälle on viritetty melkoisesti joitakin lankoja eikä ainakaan eilen siellä alhaalla näkynyt ruokarosvoja. Lankojen päällä kyllä näkyi kyttäperkkoja. Otin kuvan tuosta viritelmästä ja se näkyy tässä tai ei näy. Siellä kirkkaassa auringonvalossa oli hieman vaikea nähdä, miten ne langat kuvassa näkyvät, mutta ainakin isolla näytöllä ( = pöytätietokone) ne näkyivät. Laitan tähän sen kuvan.

DSC_0001.jpg

Tarkoitus oli mennä vielä johonkin museoon, mutta tietyistä sattumuksista johtuen jätettiin väliin ja mennään paremmalla ajalla joskus.

Kyllä tuo stadissa vaeltelu on aina mukavaa, mutta myös hieman raskasta. Aika lailla väsynyt oli kokonaisolotila, kun kotiin päästiin ja toki perjantai-illan hupi hoidettiin alta pois ( = puhlarit) ja sitten käytoon saunassa, mutta hyvin siinä taas unta sai, kun päänsä tyynyyn laski.