Meitä on viisi lähelle samanikäistä ja samalla musiikilla rokotettua soittajaa, laulajaa ja musiikin ystävää.  Kokoonnuimme viime vuonna yhteen ensimmäistä kertaa Woodstockin 50-vuotisjuhlan kunniaksi tuottajamme, Arin, vanhaan kotitaloon, joka on suuri - siis aikuisten oikeasti - suuri talo Keski-Suomessa. Lauloimme ja soitimme, välillä hieman syöden ja saunoen, lähes puoli vuorokautta ja polte jäi. Perustimme WhatsApp-ryhmän, mikä onkin tässä kuluneen vuoden aikana osoittautunut erittäin villkkaaksi ja aktiivisesti toimivaksi viestintäfoorumiksi.

Kuten viime vuonna puhuttiin ja lopulta päätettiin, kokoonnuimme lopulta pitkän koronakevään jälkeen jälleen samaan tuttuun paikkaan ihan samalla meiningillä. Saavuimme kukin omalta maaltamme lähes sovittuun aikaan, kasasimme (paremminkin levitimme) soittimemme pitkin ja poikin suureen tupaan ja sitten alkoivat hommat. Viime kesänä olimme tällä festarilla vain vajaan vuorokauden, mutta tänä kesänä saimme aikaiseksi kahden yön session, mikä mahdollisti hieman löysemmän aikataulun. Meille jäi aikaa keskusteluille ja kaikkeen muuhunkin, joskin musisointi oli koko ajan päällimmäisenä. Itse koin aika hauskaksi omat "klassikkokäräjät", johon jokainen vuorollaan valitsi itselleen mieluisan biisin ja mihin sitten kriittinen raatimme iski terävillä kommenteilla.

wood4.jpg

Vuosi sittten toimintamme oli jossain määrin hakusessa, koska emme olleet koskaan soittaneet yhdessä - emme itse asiassa edes tunteneet toisiamme - ja niinpä minulla oli erinäinen määrä tekniikkaa matkassa, mikä toki mahdollisti aika hyvien tallenteiden tekemisen, mutta toisaalta vei aikaa ihan live-musiikin tekemiseltä. Tänä vuonna meillä ei ollut mitään tallennuslaitetta (puhelimia ja videokameraa lukuun ottamatta) ja niinpä soitimme paljon enemmän erilaisia biisejä. En ottanut pianoakaan mukaan, koska olimme menossa vielä jatkolomareissulle ja automme oli ensinnäkin ihan täynnä ja oli siinä vähän muitakin juttuja. Niinpä meillä oli hyvin vahva kitaratoimi päällä.

Soittaja- ja laulajasakkimme oli tosiaankin sama  kuin vuosi sitten, joskin Timolla oli uusi kitara ja hän oli treenannut paljon ja näin saimme lisää kitarasoundia. Saimme myös yllätysrumpalin matkaan eli Paavon, joka sattui samaan aikaan paikkakunnalle ja kävi toimistossa lyömässä rytmejä, joskaan ei koko aikaa, koska hän piti majapaikkaa muualla.

wood1.jpg

Sen huomasin ja varmaan kaveritkin huomasivat, että biisejä kehiteltiin hieman enemmän kuin viime vuonna. Istahdimme aivan rauhassa pieneen piiriin ja avasimme laulut ja soitot akustisesti ilman mitään sähköistä laitteistoa ja kun viime viikolla meille oli iskenyt idea tehdä yllärilivekeikka kylän keskustaan, niin oli syytäkin treenata ilman sähköä.

wood2.jpg

Organisoimme kolme biisiä jonkinlaiseen kuntoon, nappasimme suurinpiirtein lennosta neljännen ja sitten lopulta yleisön pyynnöstä esitimme viidennen Sale-kaupan parkkikaupalla jokseenkin hikisissä tunnelmissa. Monet ihmiset pysähtyivät kuuntelemaan ja ihan iloisia ilmeitä siinä näkyi.

wood5.jpg

Woodstock-kakkonen oli saatava kasaan jo senkin takia, että viime vuonna tehtiin monenlaista - soitettiin, äänitettiin, saunottiin, syötiin, juteltiin ja toki kuunneltiinkin musaa. Minulla oli sekä still- että videokamera matkassa, mutta ryhmäkuvaa en syystä tai toisesta ymmärtänyt ottaa kaiken muun tohinan keskellä. Oli muuten jäädä nytkin ottamatta, mutta onneksi tajusin pyytää bändin kasaan yhdellä hetkellä, ennen kuin "hätäapurumpalimme" lähti pois. Kuvassa vasemmalla Paavo-Pekka, sitten minä, sitten Pekka, Risto ja äärimmäisenä oikealla Timo.

wood3.jpg

Studiohommia tehdessäni olen hyvin usein havainnut, että syöminen ja rentoutuminen tuppaavat unohtumaan, kun innostuu soittamaan ja vallankin jos on jonkinlainen deadline päällä. Tuotantopäällikkömme Ari kuitenkin piti huolta siitä, että saunomista ja muutakin touhua riitti ja huoltopäälliköt Anja ja Irmeli puolestaan organisoivat herkulliset ruokailut ja niinpä meillä oli tosiaankin aivan täydellinen Woodstock, jota säätilakin pääasiallisesti kunnioitti lämmöllä ja auringonpaisteella, joskin välillä ukkosti ihan huolella. 

Tässä vielä koko jengi. Oikealta Timo, Ari, Anja, Pekka, Irmeli, Risto ja minä.

 wood6.jpg

Varsinaisesti emme sopineet ensi vuodesta, mutta kyllähän meillä se ensi kesänäkin jälleen helisee ja soi. Mitäs sitä muuttelemaan, kun on hyvään alkuun päästy.