Ulkohuoneemme valmistui kymmenen vuotta sitten. Silloin istuimme usein siinä ensinnäkin uutuudenviehätyksen, mutta myös erinomaisen hyvän ja lämpimän kesän ansiosta.

Luulisinpa ja olen itse asiassa aika varma, että Ulkohuone on ollut eniten ruokailu- ja myös herkuttelukäytössä. Kesäaikana syömme siellä aina, kun vain tarkenee ja koska siellä on kaasugrilli ja nyttemmin myös savustuspönttö, voimme sekä valmistaa että syödä siellä. Lettukestejä on vietetty toisenkin kerran ja onhan siellä joitakin vieraskutsujakin pidetty.

Keväällä jossain kohtaa pääsemme myös saunajäähdyttelylle ja etenkin perjantaisin olemme siinä sitkeästi, kun kuuntelemme puhlareita. Hyvillä eli siis lämpöisillä keleillä olemme usein istuneet Ulkohuoneessa kuuntelemassa musaa, lukemassa tai pelaamassa.

Tähän aikaan vuodesta alkaa pimeys jo hiipiä illan jatkeeksi ja yön tunnelle kun pääsemme, on jo ihan pimeää. Toki tuo auringon yökajo näkyy pohjoisitäisellä taivaalla vielä puolen yön aikaan, mutta kyllä tässä syksyä kohden hiivitään. Hyvällä tuurilla näin elokuussa yöt ovat kuitenkin kohtuullisen lämpöisiä ja niinpä vuosien kuluessa on tullut istutuksi Ulkohuoneessa toisenkin kerran. Pimeä toki hiipii eikä siinä sitten oiken näe mitään, mutta meillä on onneksi aika lailla noita ulkovaloja, jotka keräävät energiaansa päivän aikaan aurinkokennolla. Niitä on mukavan paljon ja olen huomannut osan palavan vielä yöllä vielä kolmen ja neljän tienoilla.

valo1.jpg

*********

Tässä viikon aikana tuo ilman ulkoinen lämpötila on noussut aika hyviin korkeuksiin ja sekä eilen että toissapäivänä tarkenimme hyvin istua melkoisen pitkään tarvitsematta lisätä vaatteita. Joitakin loppukesän inhotuksia kylläkin lenteli imemään verta ja siksi jouduin pukemaan pitkät housut ja sukat ja itse asiassa toissa iltana pidin kumiteräsaappaita. Ne  eivät olleet tavallisia hyttysiä, vaan joitakin hiton polttiaisia, jotka ärsyttivät aika huolella. Siksi myös huppari.

valo2.jpg