Meillä on vielä tässä talossa vanhat ikkunat. Talommehan on valmistunut 1980-luvun alussa eli 40 vuotta on tässä talossa katsottu samojen pokien ja ruutujen läpi (siis me emme ole koko aikaa tässä asuneet ~ nyt 22 vuotta), mutta nyt oli sitten aika laittaa koko hoito vaihtoon. Kyllä niistä vanhoista vielä läpi näki ja pokatkin pysyivät koossa, kun niitä availtiin ikkunan pesua varten, mutta johan noista alkoi olla aika ohi. Pesuhommissa oli joka kerta jännät paikat, kun nuo vanhat kehykset olivat aika erikoiset ja pinetä pelkoa aiheutti aina se, pääseekö joku noista kolmeosaisista isoista ruuduista romahtamaan. Ei päässyt.

Näissä uusissa ikkunoissa on tietenkin uudenlaista tekniikkaa... on puu-alumiini-yhdistelmää, 2K selektiivilasia (mitähän sekin tarkoittaa), elementin sisässä argon-kaasua (onneksi ei radon-kaasua, tai raadon) ja vahvaa 4 mm:n tasolasia. Kelpaahan noista ulos katsella. No, toki tärkeämpää lienee se, että uudet pokat ja lasit pitävät lämmön hukkaantumisen pienempänä kuin vanhat ja väljät.

ikkuna2.jpg

Tässä nyt vähän mainostetaan. Firman nimihän se siinä. Kaksi setämiestä kävi meillä kesäkuun lopulla ja tehtiin mittaukset, puhuttiin mukavia ja tehtiin lopulta sopimus ~ sujuvasti meni.

Uudet ikkunat tulivat sitten viime viikolla nätisiti pakattuina muoviin ja tuollaisiin kehikoihin ja siitäpä ne sitten hiljalleen siirtyvät rakentajien myötä paikoilleen. Kuulemma kuta kuinkin päivässä pitäisi onnistua. 

ikkuna1.jpg

Ovetkin meille on tilattu, mutta ne tulevat eri tehtaalta, joten niitä vielä odotellaan. Meille vaihdetaan kaksi ulko-ovea ja autotallin ovet eikä siihen hommaan kulune kauheasti aikaa. Oma juttunsa on sitten hälytysjärjestelmä, joka joudutaan tietenkin ovitunnistimien osalta poistamaan käytöstä ja sitten laittamaan uudestaan kuntoon.

Onhan tuo mukavaa saada taas hieman uutta tähän mökkiin. Vuosien varrella on uusittu paljon ja alamme kaiketi olla melko lailla loppusuoralla remonttien suhteen, ellei nyt sitten pidä aloittaa koko pakettia alusta.