Kun keväällä luovuttelin avaimia koululla, olin jossain määrin sitä mieltä, että eiköhän tämä homma nyt riitä. Aika kului kesällä ihan mukavasti enkä nyt niin ihmeesti kuvitellut palaavani työhommiin, vaan kuinkas tässä sitten kävikään. Olen taas aloittamassa uutta lukukautta. Kävin tuossa loppuviikosta kuittaamassa avaimet ja sopimassa kouluvuoden hommista ja tänään näille sitten taas tuli käyttöä.

koulu1.jpg

Jotta homma tuntuisi mukavalta, kuittasin samat avaimet, jotka minulla oli viime ja toissa vuonna. Ehkä ne jäivät silloin loppukeväästä odottelemaan minua. Mene ja tiedä.

Tänään minä sitten kuitenkin otin nuo avalaimet käyttöön ja homma pääsi hiljalleen alkuun. Tänään siellä ei kuitenkaan ollut oppilaita, vaan ihan pelkästään me opettajat ja kouluohjaajamme istuimme alas suunnittelemaan tulevaa.

Mitäs minä nyt sitten teenkään tänä tulevana lukuvuonna? No, ensinnäkään en toimi luokanopettajana, vaan kuten lukuvuonna 2018-2019, olen resurssiopettaja. Minulla ei ole luokkaa, vaan tuen eri luokka-asteilla yhdestä muutamaan lasta erikseen tai olen luokassa samanaikaisopettajana. Luokanope ohjaa hommaa, enkä voi tyrkytellä omia ajatuksiani ~ toki ehdottaa voin ja neuvotella, mutta en mennä sinne söhräämään omia juttujani. Se on muuten vaikeaa...

Olen kahdella koululla. Siinä, missä olen jo ollut viimeksi kuluneet kaksi vuotta ja sitten toinen koulu on vajaan kymmenen kilometrin päässä tästä vanhasta tutusta. Sikäli jännä juttu, että olen ollut 38 vuotta tässä kunnassa töissä, ollut aktiivisesti yhdistyksen hommissa ja kouluttanut opettajille mm. tietotekniikkaa, mutta ne ollut ennen viime viikkoa käynyt kertaakaan tuolla toisella koululla. Noh, kaikkea oppii ja uutta näkee, kun vanhaksi elelee.

Tästä siis liikkeelle. Nyt ainakin alkuun niinä päivinä, kun menen pelkästään Haimooseen, voisin ajaa pyörällä, koska olen sen verran paremmassa kunnossa, että kykenen hyvin selvittämään nuo matkan ylämäet. Kävin testaamassa sunnuntaina - no problems. Toisaalta mopolla pääsee ja onhan minulla Pampula. Hyvin menee...

koulu2.jpg