Kuten olen tässä jo aiemmin kertoillut, muutin nimeäni sen verran, että jätin toisen nimeni pois. Olin aiemmin Antti Sakari, mutta kyllästyin "väärään" etunimeen ja droppasin sen pois.

Tekniikka on yksinkertainen. Muutoksen voi tehdä netissä, koko homma kestää muutaman minuutin ja maksaa jokusen kympin. Sitten se juttu tarkistetaan ja hyväksytään, mistä sitten tulee vahvistus ihan kirjeitse. Muutoksen vahvistamiseen meni kyllä aikaa - kolmisen kuukautta muistaakseni.

Sain vahvistuksen heinäkuun alussa - muutoksen tein joskus maaliskuussa. Pari-kolme päivää vahvistuskirjeen jälkeen tuli Kela-kortti ihan itsekseen, mutta muut tärkeät asiapaperit täytyi hoitaa itse. Niitä ovat esim. passi, ID-kortti ja ajokortti.

Koska olin muuttanut nimeni, ei henkilötunnistusjuttuja voinut tehdä netissä, vaan minun piti oikeasti käydä poliisiasemalla tekemässa anomus. Meidän tapauksessa se tarkoitti visiittiä Lohjalle, mutta pääsimmepä samalla ulos syömään lounasta. 

No, nuo jutut sujuivat poliisin luona näppärästi ja tässä viikolla sitten sain sekä passin että ID-kortin. Ajokortti piti tilata Traficomilta, mutta siihen saatoin käyttää nettiä. Se tuli sitten eilen ja nyt minulla on kaikki tärkeät tiedot myös virallisesti painetuissa korteissa ja papereissa (tuossa kuvassa on sen verran fotosoppausta, että strategisimmat tiedot eivät näy, mutta merkittävää on se, että Antti on kadonnut).

 

henkkarit.jpg

********

Hieman  oli silloin keväällä koneen ääressä istuessani mielessä, että kun kerran ryhdyn höpäjöimään tämä asian kanssa, niin annetaan sitten mennä kunnolla eli otetaan Sakarin lisäksi kaksi muuta nimeä. Mielessäni kävivät esi-isäni eli isän ja äidin isät. Tällä logiikalla olisin sitten saanut uudeksi nimekseni Sakari Jeeli Leonard. Enpä sitten tehnyt niin ja ihan hyvä. Tyydyn tästedes olemaan ihan pelkkä Sakari.